Hlavní obsah

Mladá Boleslav potvrdila příchod Vrbaty

Hokejový útočník Radim Vrbata, který v tomto týdnu přerušil své angažmá v celku NHL Tampa Bay, dohraje sezónu v Mladé Boleslavi. Odchovanec extraligového nováčka podle klubových stránek v úterý podepíše smlouvu do 30. dubna 2009.

Článek

O Vrbatově příchodu v pátek informoval předseda představenstva BK Mladá Boleslav Jan Plachý. “Jednání probíhala od pondělí a dohodě došlo dnes v noci. Radim přiletí v pondělí a druhý den podepíše smlouvu do 30. dubna 2009,“ řekl klubovým stránkám Plachý.

Vrbata by měl odehrát první zápas v mladoboleslavském dresu 28. prosince v Pardubicích, v Metrostav Aréně se pak poprvé představí o dva dny později v duelu se Spartou. “V naší situaci, kdy se nám nedaří v ofenzivě, by to mohl být klíčový okamžik, abychom se bez problémů udrželi,“ myslí si Plachý. Mladá Boleslav je s 34 body posledním celkem extraligy, na třinácté Znojmo ztrácí tři body.

“Jsme moc rádi, že se rozhodl pro Boleslav. Liberec mu určitě dal lepší nabídku, ale Radimovo rozhodnutí nebylo opřené o peníze. Převážilo to, že je odchovancem Mladé Boleslavi,“ dále uvedl Jan Plachý. Spekulovalo se totiž o příchodu Vrbaty do Liberce, za nějž hrál během výluky NHL v sezóně 2004/05.

Vrbata do Tampy Bay přišel během letní přestávky z Phoenixu a jako volný hráč podepsal tříletou smlouvu na 9 miliónů dolarů. Vrbata v minulém ročníku v dresu Phoenixu nastřílel 29 gólů, letos ale zatím přidal pouhé tři. V pondělí jej klub umístil na listinu nechráněných hráčů, odkud si jej žádný z týmů NHL nevybral a hokejista může zamířit do České republiky. S reprezentací vyhrál juniorské i seniorské mistrovství světa.

Reklama

Související témata: