Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 5:1Pardubice Spartě srdnatě vzdorovaly, srazila je až Výborného kulišárna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Pivko 0 : 1
23. Jerofejevs 1 : 1
38. Ton 2 : 1
42. Ton 3 : 1
50. Gulaši 4 : 1

PRAHA

Ač tomu konečný výsledek příliš neodpovídá, souboj o třetí místo mezi Spartou a Pardubicemi nabídl vyrovnanou podívanou. Východočeši se po dvě třetiny drželi, byli dokonce lepším týmem, třetí část ovšem nezvládli a nakonec tak odjíždějí po prohře 1:5 s prázdnou. „Zápas byl daleko vyrovnanější, než vypadá podle skóre,“ přitakal sparťanský asistent trenéra Marián Jelínek.

Článek

Zejména v první třetině Pardubice svého soupeře pořádně zlobily, brankově ale svou převahu vyjádřit nedokázali. „Měli jsme i spoustu šancí, bohužel jsme ani ty nejvyloženější neproměnili,“ mrzelo Libora Pivka. Spartu především zaskočilo, s jakým důrazem na ni Moeller vyrukoval. „Tvrdou hrou nás soupeř překvapil. Viděli jsme ho hrát v minulých zápasech a tolik do těla nehrál,“ neskrýval Jelínek údiv.

Pardubický styl hry se příliš nezamlouval sparťanskému gólmanovi Tomáši Pöpperlemu, do kterého útočníci soupeře častokrát nešetrně zajeli. Po ataku Pivka z první třetiny se už Pöpperle neudržel a vystartoval za hlavním sudím Turčanem, kterému o všem referoval. Pivko ale odmítá, že by se Pöpperleho snažili zastrašit. „To byla jenom náhoda. Od mantinelu se odrazil puk, on si pro něj vyjel a srazili jsme se. Určitě to ale nebylo nic úmyslného.“

„Nechtěli jsme jenom bránit, naopak jsme chtěli hrát aktivně,“ potvrzuje stanovení aktivní taktiky Pivko. Sparta měla s útočným pojetím hry pardubického celku problémy, na začátku prostřední části hry dokonce inkasovala. „Byli jsme křečovití, Pardubice hrály dobře ve středním pásmu, my jsme měli problém s přechodem do útočné třetiny,“ řekl Jelínek.

I bez svých opor Sparta vyhrává

Sparta se ale dokázala otřepat a ještě během prostřední třetiny skóre otočila. Necelé dvě minuty před druhým odchodem do šaten upravil na 2:1 Ton. Ale jakým způsobem! David Výborný z vlastního obranného pásma poslal vysokým lobem přihrávku právě na Tona, který si zajel až za pardubické obránce. V samostatném nájezdu se pak nemýlil. „Věřil jsem tomu, že Petr Ton je rychlý hráč, tak jsem to riskl. Nebylo co ztratit. Výborně to proměnil,“ chválil Výborný svého spoluhráče a prozradil, že se na podobné kulišárně s Tonem dopředu domlouvali.

Právě tato trefa sparťany uklidnila, ve třetí dvacetiminutovce navíc přidali ještě další tři. „Hlavně pomohl gól na 3:1, protože jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Pak už jsme si to pohlídali,“ těšilo Výborného. Sparta tak i při absenci několik opor bodovala již v sedmém zápase za sebou a bodově se dotáhla na druhé Vítkovice. Je to pro nás hodně těžká situace, ale jsem rád, že jsme to zvládli a bodujeme,“ je sparťanský kapitán spokojený.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články