Hlavní obsah

Hra venku nám asi vyhovuje víc, říká karlovarský Košťál

Chtějí skončit v první šestce, která zajišťuje přímou účast v play-off. Na ledě Sparty k tomu hokejisté Karlových Varů podnikli důležitý krok. Z Holešovic, odkud bodový import zdaleka není pravidlem, si vezou vítězství 4:2. Velkou zásluhu na tom má Jan Košťál, který vstřelil dvě branky. „Na Spartu jsme jeli pro body, všechny tři nás těší o to víc,“ říká útočník, který ke svému prvnímu zásahu přišel dost lacino.

Článek

Na vaší první trefu vám nechtěně přihrál protihráč Broš. Byl jste hodně překvapen?

Vůbec jsem to nečekal. Myslím, že to nečekal ani sparťanský gólman. Dokonce jsem si myslel, že mi přihrál někdo ze spoluhráčů. Podržel jsem si puk, snažil jsem se udělat kličku do bekhendu a padlo to tam. Takže spokojenost.

Spartě se v poslední době nedaří začátky, navíc jí nefunguje ani defenzivní činnost. Padlo v kabině na toto téma slovo?

Chtěli jsme hlavně hrát dobře ve středním pásmu a nebýt moc vylučovaní, s čímž jsme měli v minulých zápasech problémy. Ta taktika vyšla!

A k té Spartě?

Jak znám Spartu z loňské sezóny, letos má v obraně opravdu problémy. Říkali jsme si, že když puk vyhrajeme, můžeme zaútočit i ve dvou. To se nám občas dařilo.

Poslední dobou se Varům daří spíše venku. Čím si to vysvětlujete?

Venku hrajeme z obrany a čekáme na brejky, zatímco doma moc chceme. Venku nám to asi vyhovuje víc.

Z posledních dvou duelů jste vytěžili plný počet bodů. Stoupá tedy vaše forma?

Doufám, že jo. Vždycky jsme měli nějaké výpadky. Třeba jsme dostali gól minutu před koncem a pak prohráli po nájezdech. Hodně nás to mrzelo. Teď jsme dva zápasy uhráli za tři body a máme z toho velkou radost.

Úterním vítězstvím jste se zase o něco přiblížili setrvání v nejlepší šestce po základní části, která zajišťuje přímou účast v play-off. Zůstává tato meta i nadále vaším cílem?

Určitě. Tabulka je nabouchaná neskutečným stylem. Budeme se snažit z každého zápasu udělat nějaké body, protože ty se teď počítají dvakrát.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice