Hlavní obsah

Třinecký Polák dal dva góly a radoval se z úspěšných přesilovek

TŘINEC

Čtyřmi góly z přesilovek podložili hokejisté Třince nedělní výhru 5:3 nad Pardubicemi. Oceláři ve druhé části zaznamenali dokonce stoprocentní úspěšnost využití a čtyřmi zásahy v rozmezí patnácti minut udělali rozhodující krok k vítězství.

Článek

"Dost se tomu v tréninku věnujeme a už bylo třeba, aby se to někde projevilo. Je jen dobře, že to vyšlo v tak důležitém utkání, protože jinak byl zápas hodně vyrovnaný. Přesilovky dneska rozhodly," řekl po utkání novinářům třinecký útočník Vojtěch Polák, který otevřel domácí střelecký účet a tři body zpečetil při závěrečné power play soupeře.

Oceláři neudivili jen efektivitou, ale i bleskovým využitím dvou přesilových situací. Květoň dal druhý gól za jedenáct sekund a Balejovi trvalo zvýšení na 3:1 jen o dvě vteřiny déle. "Když dáte tak rychle dva góly, je to klíčové. Druhý tým to zaskočí," tvrdil Polák. "Je sice škoda, že jsme pak nepokryli gól na 3:2, ale zase jsme rychle přidali čtvrtý. Od druhé části jsme zápas měli pod kontrolou a závěr slušně odbránili," konstatoval Polák.

Dvougólový střelec Ocelářů byl na začátku druhé části přímým účastníkem kuriózního momentu. Těsně před svým vyrovnávacím gólem na 1:1 totiž jeho střela zazvonila o tyčku a třinecká střídačka i diváci už jásali. Rozhodčí však branku neuznal, ale za pár sekund Polák stejně rozvlnil síťku už naprosto evidentním zásahem.

"Já jsem viděl gól už při té první situaci a jel jsem se radovat za Honzou Peterkem, který tu střelu před brankářem tečoval. Ostatní ale dále hráli, takže jsem pokračoval, dostal jsem parádní přihrávku od Davida Květoně a trefil to," uvedl Polák.

Bývalému karlovarskému forvardovi v neděli náramně prospělo přeřazení k Janu Peterkovi s Davidem Květoněm, kde na levém křídle vystřídal střelecky nevýrazného Martynka. Rošáda Třinci vyšla dokonale, Polák se Peterkově boku dvakrát zapsal mezi střelce. "Oba jsou to výborní hráči. Nebylo to špatné, ale myslím si, že to bude ještě lepší. Jsem rád, že s nimi můžu hrát," dodal Polák.

Reklama

Související témata: