Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 2:6Bednář zařídil čtyřmi trefami výhru Slavie v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Bednář 0 : 1
11. Bednář 0 : 2
13. Bednář 0 : 3
18. Vondrka 0 : 4
20. Bednář 0 : 5
26. Tomas 1 : 5
38. Holec 1 : 6
60. Adamský 2 : 6

PLZEŇ

Hokejisté Slavie Praha vyhráli ve 47. kole na ledě plzeňského Lasselsbergeru 6:2. O osudu celého utkání bylo rozhodnuto po úvodní dvacetiminutovce, kterou vedoucí tým soutěže ovládl drtivým skóre 5:0. Čtyři branky během první třetiny vstřelil nejproduktivnější hráč soutěže Jaroslav Bednář. Západočeši si tak připsali již čtvrtou porážku z posledních pěti utkání, přesto zůstávají na desátém místě zaručujícím jim alespoň předkolo play off.

Článek

Po opatrném úvodu získali hosté v 9. minutě výhodu přesilové hry. Tu využili ke vstřelení vedoucí branky, když Bednář napálil z voleje do sítě přihrávku Červenky. Domácí nasadili na Červenkův produktivní útok speciální bráníc formaci, přesto právě Bednář zvýšil o necelé tři minuty později dorážkou na 2:0. Jeho trefě předcházel nepřesný zákrok plzeňského gólmana Chábery proti střele Špeldy.

Poté se domácí mohli vrátit do utkání během své přesilovky. Paradoxně se ovšem ve vlastním oslabení utrhl do úniku Červenka, kterého zastavil jen za cenu faulu vracející se Vostřák. Z následného trestného střílení zkompletoval Bednář přesnou střelou nad lapačku čistý hattrick. Otřesení domácí vrhli všechny síly do útoku, po chybě při rozehrávce za brankou ale Beránek našel Vondrku, který zvýšil na 4:0. Třetinu hrůzy v podání Plzně dokumentoval Vostřák nepovedeným zakončením v jasné šanci. Z protiútoku navíc ve viditelné pohodě hrající Bednář bekhendem přidal pátý úspěch Slavie. Mezi plzeňskými tyčemi již v té době stál mladík Francouz, který vystřídal nejistého Cháberu.

Před druhou třetinou zamíchal trenér Hynek složením útočných trojic. Plzeň také začala více napadat hosty v hlouby jejich obranné třetiny. Výsledkem byla střela Vostřáka z mezikruží mířící nad. Branky se domácí dočkali až při početní výhodě, kdy se na brankovišti nadvakrát prosadil Tomas.

V polovině utkání se po dlouhém pasu Čakajíka řítil sám na Furcha Adamský, jeho střela však skončil pouze na horní tyčce. Otevřená hra ale přinášela šance i na druhé straně. V oslabení při akci dva na jednoho trefil Doležal po Bednářově příhře pravou tyčku. Lépe se vedlo Holcovi, který zaznamenal dorážkou těsně po skončení přesilovky Slavie svůj premiérový gól v této sezoně.

Před koncem prostřední třetiny ještě pozorný Francouz chytil střelu Doležala mířící do pravého horního růžku. Závěrečná část se odehrála spíše z povinnosti, tempo výrazně opadlo. Výjimkou byly dvě nebezpečné střely stále agilního Adamského, se kterými si pozorný Furch poradil. V poslední minutě hrací doby ale ujel ve vlastním oslabení právě Adamský a tentokrát střelou mezi Furchovy betony uspěl. Nic to však nezměnilo na tom, že vedoucí tým extraligy porazil Plzeň potřetí v sezóně.

Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha 2:6 (0:5, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Tomas (Jan Kovář), 60. Adamský (Cartelli) - 9. Bednář (Červenka, Kadlec), 11. Bednář (Špelda, Sklenář), 13. Bednář z trest. střílení, 18. Vondrka (Beránek), 20. Bednář (Červenka, Furch), 38. Holec (P. Jelínek). Rozhodčí: Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6593.
Plzeň: Chábera (18. Francouz) - Benák, Dresler, Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, od 23. Pácal - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Adamský, Kubalík, Dvořák (30. Laš) - Tomas, Kracík, Matějovský - Kubica, Jan Kovář, Ludvík. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Holec, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice