Hlavní obsah

Schwarz se konečně s Boleslaví dočkal výhry

ZNOJMO

Mladoboleslavský brankář Marek Schwarz byl hrdinou nedělního extraligového duelu týmů ze dna tabulky ve Znojmě. Pochytal všech 44 střel soupeře a byl strůjcem vítězství 1:0, po kterém se Středočeši přiblížili svému soupeři na rozdíl pěti bodů.

Článek

Schwarz přitom čelil velkému tlaku Znojma. Po zápase pak dvaadvacetiletý brankář, kterého získala Mladá Boleslav v lednu z farmy St. Louis z celku nižší ECHL Alaska Aces, zářil spokojeností. V předcházejících třech startech v boleslavském dresu totiž inkasoval čtrnáct branek.

"Spravil jsem si ve Znojmě hodně chuť. Už jsem to potřeboval, protože v předcházejících třech zápasech jsem těch gólů inkasoval opravdu hodně," řekl Schwarz. "Nedařilo se nám v obraně, já jsem také udělal chyby. Dnes se konečně potvrdilo, že umíme bránit. Zápas jsme odmakali," dodal.

Problém po návratu ze zámoří Schwarz neměl. "Pouze v prvním zápase jsem se potýkal s časovým posunem. Pro brankáře takový rozdíl ve hře v zámoří a u nás není," vysvětlil Schwarz.

Stejně jako spoluhráči vnímal, že zápas ve Znojmě byl velmi důležitý. "Věděli jsme, že hrajeme o šest bodů. Střelce soupeře jsem tolik nesledoval. Nejtěžší okamžik zápasu byl asi v době, kdy jsme hráli pět na tři a ujel Svoboda. Naštěstí neproměnil. To by bylo v tu chvíli hodně zlé," přiznal Schwarz. Nyní se už ale těší na odpočinek v reprezentační přestávce. "Už to hodně potřebuju. Zápřah byl dost velký. Do závěrečného play out nechceme jít z posledního místa. Dnes jsme pro to udělali maximum," uvedl Schwarz.

Pochvaly se dočkal i od trenéra Jaromíra Šindela. "Opravdu ukázal, že jsme získali brankáře, který plnohodnotně nahradil Cháberu. Podal mimořádný výkon. S takovým brankářem se nám bude v závěru sezony kráčet velmi dobře," řekl Šindel.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice