Hlavní obsah

Bednář překonal rekord, Slavia si ale proti Liberci uřízla ostudu

PRAHA

Takovouhle blamáž hokejová Slavia už dlouho nezažila. V zápase 49. kola O2 extraligy proti Liberci sice šli Pražané do vedení, to ale bylo z jejich strany vše. Tygři duel sedmi góly otočili a uštědřili úřadujícímu mistrovi nejtěžší porážku v sezóně. Jen málou náplastí byla pro Jaroslava Bednáře gólová přihrávka, díky které vytvořil nový rekord soutěže v počtu zápasů v řadě, ve kterých bodoval (21). Slavia tak opouští čelo, kde ji střídají Pardubice.

Článek

V první nebezpečné šanci se na začátku deváté minuty ocitl liberecký Nedorost, Furch ale jeho střelu z těžkého úhlu na poslední chvíli betonem vyrazil. A jeho spoluhráči hned z protiútoku udeřili. Sklenář našel mezi kruhy postaveného Červenku, jehož dělovka si našla cestu až do sítě. Asistenci na gólu si připsal i Jaroslav Bednář, čímž vytvořil nový rekord extraligy v počtu zápasů v řadě, ve kterých bodoval. Slávistické jednadvacítce se to podařilo již po jednadvacáté.

Bílí Tygři ale dokázali za necelé tři minuty odpovědět. Vantuch poslal přihrávku přes brankoviště a Kašpařík, ačkoliv byl tísněn, srovnal. Zanedlouho putovali krátce po sobě dva liberečtí hráči na trestnou lavici a domácí hráli minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Obětavě bránící trio Tygrů ale nepřelstili.

Skvělý vstup Tygrů do druhé třetiny

V šestnácté minutě vypálil od modré Nedorost, Furch puk neudržel a černá guma se pomalu došourala až za brankovou čáru. O dvě minuty později se navíc Severočeši radovali potřetí. S Hunkesovou střelou i následnou dorážkou stejného hráče si Furch ještě poradil, na další dorážku Kašpaříka už ale nedosáhl.

Lepší vstup do druhé třetiny si Liberec přát nemohl. Po pouhých devíti minutách napřáhl Radim Vrbata a přesně vymetl horní růžek branky. Tím ovšem slávistická destrukce nekončila... V 23. minutě se sám před Furchem zjevil Pletka, pohybem rameny poslal slávistického brankáře k ledu, objel jej a zasunul puk do prázdné klece.

Vrbatova paráda

Slavia byla jako opařená, do útočné třetiny se vůbec nemohla probít. její soupeř se naopak vezl na vlně euforie a vytvářel si další vyložené šance. V 26. minutě předvedl hokejovou lahůdku Vrbata. S pukem na holi si zajel za Furchovu branku, všichni čekali, že ji obkrouží. Vrbata místo toho vrátil puk na bližší tyči do brankoviště, což Furch zaregistroval až v době, kdy jej překonal Nedorost.

Slávistický mladíček sice ještě po šesti inkasovaných brankách prostřední třetinu dochytal, do té poslední ale jeho pozici zaujal Suchan. Ani jemu ale nula v kolonce inkasovaných branek dlouho nevydržela. Po necelých třech a půl minutách jej z bezprostřední blízkosti prostřelil Vrbata a zvýšil na 7:1!

Kdyby si v druhé a třetí třetině vzal finský gólman Liberce Leinone volno, vůbec nic by se nestalo. Na prstech jedné ruky by se dalo spočítat, kolikrát se domácí alespoň na chvíli usadili v útočném pásmu. Alespoň jeden ze slávistů dal o sobě vědět, i když by si to raději odpustil. Roman Červenka putoval během duelu hned čtyřikrát s menším trestem za katr.

Slavia tak opouští první příčku tabulky, kde ji střídají pardubice. Liberec se naopak posunul na osmé místo a vyřazovací boje má na dosah.

Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Červenka (Sklenář, Bednář) - 12. Kašpařík (Vantuch, Harant), 16. V. Nedorost (Modrý), 18. Kašpařík (Hunkes, Pletka), 21. R. Vrbata (V. Nedorost), 23. Pletka (Kašpařík, Vantuch), 36. V. Nedorost (R. Vrbata, Žabka), 44. R. Vrbata (Blatný). Rozhodčí: Minář, Stricker (Švýc.) - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:6, navíc Vašíček 5 minut + do konce utkání - Žabka 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 5847.
Slavia: Furch (41. Suchan) - Drtina, Žižka, Sloboda, Vašíček, Kolařík, Špelda - Bednář, Červenka, Sklenář - D. Hruška, Endál, Vondrka - Micka, P. Jelínek, Doležal - M. Ondráček, Holec. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Liberec: Leinonen - Jareš, Modrý, Harant (17. Hunkes), Jiruš, Žabka, Derner - R. Vrbata, V. Nedorost, Blatný - Vantuch, Kašpařík, Pletka - Podkonický, Pabiška, Víšek. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice