Hlavní obsah

Budeme bojovat i za Šlégra, tvrdí litvínovský trenér Hübl

LITVÍNOV

Zdravotní kolaps domácího obránce Jiřího Šlégra, který se minutu a půl před koncem nedělního zápasu sesunul k ledu a musel být s těžkými problémy se zády převezen do nemocnice, to byla hlavní událost severočeského derby mezi hokejisty Litvínova a Liberce (4:0).

Článek

„Není příjemné, když hráč takhle padne na zem. Pozitivní je, že Jirka komunikoval, když ho odváželi na nosítkách. Všechno ostatní kolem jeho situace by ale byly spekulace,“ řekl Právu litvínovský trenér Jaroslav Hübl starší.

„Během hráčské ani trenérské kariéry jsem nezažil něco podobného, aby se hráč v průběhu zápasu sám od sebe takhle zhroutil. Nechceme se ani pouštět do úvah, jestli Jirka bude ještě někdy hrát. Nejdůležitější je, aby byl zdravý. V úterý v Pardubicích budeme bojovat i za něj. To jsme si hned slíbili na pondělním tréninku,“ zdůraznil kouč.

Útočník Vojtěch Kubinčák poznamenal: „Celý stadión hned ztichnul. Bylo to šokující. Jirku tahle indispozice potkala nečekaně, nebyl tam žádný souboj.Víme, že má se zády dlouhodobé problémy. Stěžoval si, že ho brní nohy, ale aby se svalil na led v bolestech, to se mu ještě nestalo. Musí sám vědět, zda má pokračovat. Nedovedu si představit, že by to byla jeho konečná.“

V zápase s Libercem se do litvínovské sestavy vrátil uzdravený kapitán Robert Reichel. „Podrobil jsem se drobnému chirurgickému zákroku v koleni. Už se cítím v pořádku. Prakticky týden trénuji, i když s pauzami. Ještě jsem neměl v plánu nastoupit, ale mužstvo potřebovalo impuls. Věřím tomu, že i můj návrat pomohl k tomu, že jsme vyhráli,“ líčil zkušený centr. „Byli jsme v pozici, že jsme si nemohli dovolit další ztráty, abychom nepřišli o čtvrtfinále. Ještě ho nemáme jisté, ale chybí nám krůček. Věřím, že ho uděláme buď v Pardubicích nebo ve čtvrtek doma s Kladnem,“ dodal Reichel.

Bílí Tygři Liberec nezopakovali výkon z ledu pražské Slavie. „Dvě třetiny to byl vyrovnaný  hokej. Za stavu 1:0 pro domácí jsme neproměnili přesilovku pěti proti třem. V závěrečné třetině se hráči z nepochopitelných důvodů věnovali více faulům, za což nás soupeř potrestal,“ konstatoval asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice