Hlavní obsah

Č.Budějovice - Karlovy Vary 2:1Naděje Jihočechů na play-off žije, porazili Karlovy Vary 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Mucha 1 : 0
47. Hluchý 1 : 1
60. Hudec 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic si až do posledního dílu dlouhodobé části O2 extraligy uchovali naději na postup do vyřazovacích bojů. Po dramatickém průběhu porazili Jihočeši v utkání 51. kola Karlovy Vary 2:1 a při zaváhání Třince stáhli svou ztrátu na desáté Oceláře na jediný bod. Rozhodující trefu dnes zařídil Michal Hudec pouhých osm vteřin před koncem základní hrací doby.

Článek

V rozchytávání brankářů na začátku utkání byli pilnější Jihočeši. Zatímco Turka, jenž dostal v budějovické kleci přednost před Kovářem, vyzkoušel v úvodu pouze Dej a potom dlouho nikdo, na Mensatora v protějším brankovišti mířili ze všech pozic postupně Šimánek, Sičák, Gřegořek a znovu Šimánek. Do protiútoku poté vybruslil karlovarský Zaťovič a střelou z pravého kruhu připomněl Turkovi, že musí zůstat ve střehu.

Ve 12. minutě ji vstávali diváci ze sedadel, když nejprve Bílek vystřelil a Duda předložil odražený puk najíždějícímu Tomanovi, ten však před odkrytou klecí promáchl. Poté ve vlastním oslabení vyrazil po levém křídle Pech, přiskočil k němu z trestné lavice Zaťovič a rázem jeli hosté dva na jednoho. Bleskově se vracející domácí však stačili akci zmařit. V oslabení se povedl pěkný kousek rovněž Hudecovi, který před červenou čarou odpálil puk na karlovarskou branku a za zády překvapeného Mensatora zazvonila tyčka. Na konci přesilovky dotírali zblízka na Turka ještě Hluchý se Sailerem a těsně před první sirénou pálil od modré čáry Mudroch.

Při vyloučení Řezníčka v úvodu druhého dějství nabruslil do palebné pozice v mezikruží obránce Ptáček, ale nedal. Záhy šel pykat na dvě minuty Duda a hosté nechali opakovaně vyniknout budějovického gólmana. Rychlost jeho lapačky prověřil bombou od modré Čutta a obrovskou příležitost měl Pech, jenž si najel před branku na přihrávku Melenovského, ale na Turka nevyzrál. Vtipnou akci v polovině utkání vymyslel Duda, který z levého rohu poslal zadovkou kotouč dobře postavenému Bílkovi, na jeho střelu však Mensator dokázal zareagovat.

V pásmu Budějovic potom nepříjemně zatápěli Zucker a Zaťovič, střelou od modré se k nim přidal také obránce Duben. Při trestu Veselého byl blízko k úspěchu Melenovský, ale na straně domácích stálo štěstí. Také Jihočeši se v ofenzívě snažili, ale Kůrka se individuálně neprosadil a úspěšně zakončit se nepodařilo ani dvojici Gulaš - Mertl.

Po vytrvalém ostřelování Mensatorovy svatyně nastala velká chvíle domácích ve 44. minutě, kdy se Mertl u zadního mantinelu pěkným technickým kouskem zbavil karlovarského obránce a našel najíždějícího Muchu, který z voleje zaznamenal svoji první trefu v sezoně. Jihočeská radost však trvala pouze tři minuty. Z trestu Veselého uplynulo 31 vteřin, když v nepřehledné situaci zblízka vyrovnal Hluchý. S přibývajícím časem Jihočeši zvyšovali tlak, zároveň však rostla i jejich nervozita a často ztráceli puky.

Do výborné pozice se přesto dostal Mertl, ale ze tří metrů Kůrkovu přihrávku nezužitkoval. Hosté hráli, co potřebovali. Také oni dokázali nebezpečně zaútočit, ale když bylo potřeba, vyhodili puk přes všechny čáry. Další velkou šanci měl pět minut před sirénou po Ptáčkově přihrávce Melichárek, ale vedení nezařídil. Jihočeši se usadili v pásmu soupeře, ale Mensator si připisoval samé úspěšné zásahy a po ráně Gřegořka mu pomohlo i nezbytné štěstí. Již téměř neuvěřitelné se stalo skutkem osm vteřin před koncem, kdy Hudec propasíroval puk do branky hostí i s Mensatorem.

Mountfield České Budějovice - Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 44. Mucha (Mertl, Hřebejk), 60. M. Hudec (Vak, Frolo) - 47. Hluchý (Dobroň, Sailer). Rozhodčí: Hodek, Kubeš - Barvíř, Pavlovič. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 3836.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Frolo, Toman, Sičák - Kůrka, Huml, Melichárek - M. Hudec, Vak, Veselý - Bílek, Šimánek, Duda - Gulaš, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zucker, Zaťovič, Milan Procházka. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice