Hlavní obsah

Sympaťákem hokejové extraligy je plzeňský útočník Straka

PRAHA

Plzeňský útočník Martin Straka se stal vítězem čtvrtého ročníku ankety o Sympaťáka extraligy. Někdejší reprezentační oporu, jež se do domácí soutěže vrátila po úspěšném zámořském angažmá, zvolili nejoblíbenějším hráčem soutěže fanoušci, kteří tak podruhé za sebou zajistili prvenství hokejistovi západočeského celku. Před rokem anketu ovládl brankář Roman Málek.

Foto: Red Bull

Sympaťák extraligy Martin Straka

Článek

V letošním roce se však pořadatelé rozhodli pozměnit schéma ankety. Dříve bojovala ve finále čtrnáctka hráčů, do níž každý klub nominoval jednoho hokejistu; tentokrát zástupci fanklubů extraligových klubů společně s novináři zvolili finálovou pětici. Všichni fandové pak mohli hlasovat pomocí sms zpráv nebo na webu soutěže.

Nejvíce hlasů - 2153 - nakonec dostal Straka, jenž tak druhého Martina Procházku z Kladna porazil o 307 hlasů. Jejich souboj rozhodli hokejoví nadšenci hlasující přes telefon, na internetu totiž vyhrál Procházka.

Třetí místo obsadil litvínovský obránce Jiří Šlégr, pod pomyslnými stupni vítězů skončili Jaroslav Bednář ze Slavie a vítkovický Viktor Ujčík. Celkem bylo zasláno 5605 hlasů.

Straka převezme cenu na dubnovém extraligovém galavečeru. Předá mu ji vylosovaná výherkyně Renata Křížová, která získala i možnost povečeřet s vítězem ankety.

Konečné výsledky:
1.Martin Straka (Plzeň)2153
2.Martin Procházka (Kladno)1846
3.Jiří Šlégr (Litvínov)1152
4.Jaroslav Bednář (Slavia Praha)282
5.Viktor Ujčík (Vítkovice)172

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice