Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 2:1Litvínov porazil Kladno v prodloužení a posunul se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Patera 0 : 1
20. Trávníček 1 : 1
65. Jánský 2 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v závěrečném zápase základní části extraligy Kladno 2:1 v prodloužení a díky zaváhání pražské Sparty na ledě Zlína obsadili nakonec třetí místo v tabulce. Vyrovnaný duel rozhodl osm vteřin před koncem prodloužení Peter Jánský. Litvínov se ve čtvrtfinále utká s Karlovými Vary.

Článek

První střela zápasu přišla až ve čtvrté minutě, kdy Hübla prověřil Bělohlav, ale trefil pouze jeho betony. Poté se již hosté radovali ze vstřelené branky. V přesilové hře se překonal jedničku Severočechů kladenský kapitán Pavel Patera.

Domácí vystřelili na Kopřivu v brance Středočechů až v sedmé minutě a málem z toho byl gól. Lukeš ale po Reichlově přihrávce netrefil prázdnou branku. Poté se už hráli pouze přesilové hry, ale ani jedno mužstvo je nedokázali využít. Domácí dokonce neuspěli ani v 53 vteřin dlouhé výhodě pět na tři.

Přesto se Litvínovu podařilo vyrovnat, když 50 sekund před koncem první části druhá formace domácích ostřelovala Kopřivu tak dlouho, až před ním zůstal ležet volný puk, který se štěstím doklepl do branky Trávníček. Vrátit vedení mohl hostům ve 23. minutě se před Hüblem nikým neatakovaný ocitl Frolík, ale trefil pouze litvínovského brankáře do hrudi.

Na druhé straně se mohl prosadit Jánský, který se přes dva obránce prokličkoval až před kladenskou branku, Kopřiva však byl překvapený. Následně se začal tlak domácích stupňovat. Nejprve našel opět Reichel dobře postaveného Lukeše, ten ale ani napodruhé v dobré pozici netrefil branku. V polovině utkání pálil Reichel, trefil Kopřivu do oblasti krku a hlavy a Punčochář doklepl puk do prázdné branky, ale hlavní sudí pískl do píšťalky dříve a následně gól neuznal.

Poté si zahráli domácí 89 vteřin přesilovou hru čtyř proti třem, při které pálil domácí kapitán Reichel pouze do boční sítě. Následně si Litvínov zahrál ještě 25 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, ale opět nedokázali přehoupnout misku vah na svou stranu. Ve 39. minutě se také připomněli hosté, když Horna našel před brankou Pateru, jeho pokus však se štěstím Hübl vytěsnil mimo svou svatyni.

Ve třetím dějství se diváci nedočkali ani od jednoho týmu žádné krásné podívané. Oběma týmům remíza evidentně "stačila" a také podle toho hra vypadala. Brankáři se příliš nezapotili, jelikož se hrálo převážně ve středním pásmu a za oběma brankami a tak zápas pozvolna dospěl do prodloužení.

V nastavené pětiminutovce si hosté zahráli přesilovou hru, skórovat však nedokázali přesto, že si před jejím začátkem vzali oddechový ča. Utkání tak rozhodl osm vteřin před koncem prodloužení střelou z mezikruží nad Kopřivovou lapačkou nejlepší hráč zápasu Peter Jánský.

Litvínov - Geus Okna Kladno 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Trávníček (Jenáček, Kubinčák), 65. Jánský (Jenáček) - 5. Patera (Bělohlav). Rozhodčí: Homola, Šindler - Pavlovič, D. Jelínek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1: Diváci: 5081.
Litvínov: J. Hübl ml. - Skuhrovec, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Jenáček, Trávníček - Bednařík, Rindoš, Bahenský - Bojer, Heinisch, Maxa. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Šmach, Trončinský - Rudovský, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice