Hlavní obsah

VIDEO: Extraligová horečka se blíží, šampión bude znám nejpozději 14. dubna

PRAHA

Nejvyrovnanější základní část v historii hokejové O2 extraligy je minulostí, účast v předkole Ligy mistrů si prvním místem zajistila Slavia Praha. Již v neděli začnou boje o čtvrfinále play-off České pojišťovny. Hokejová horečka začne již brzy! Celkový mistr ligy pro sezónu 2008/09 bude znám nejpozději do 14. dubna. "Zůstali jsme u osvědčeného modelu play-off," uvedl šéf extraligy Stanislav Šulc.

Článek

Drama až do posledního kola přichystala letošní základní část O2 extraligy, kterou poprvé v historii vyhrála Slavia Praha s 93 body. Boj o předkolo naopak nezvádl loňský vítěz základní části České Budějovice. Jihočeši bojovali o 10. příčku až do konce, ale předkolo nakonec udržel o skóre Třinec.

"Sezóna utekla velmi rychle a rozhodovalo se do posledního kola," těšilo prezidenta Asociace profesionálních klubů (APK) Jaroslava Vlasáka. "Musím pogratulovat Slavii, která si zajistila účast v předkole Lize mistrů," dodal Vlasák na páteční tiskové konferenci v Praze. "Základní část byla velmi zajímavá," přidal šéf znojemského klubu.

Zájem o extraligu oproti loňsku opět stoupnul a nejinak tomu bude jistě ve vyřazovacích bojích. Dvaapadesát kol navštívilo 1 784 338 diváků, což činí 4902 diváků na zápas. "Z návštěvnosti máme velkou radost, blíží se sezóně 2004/05, kdy byla výluka NHL," těšilo Janu Obermajorovou z agentury BPA. Oproti loňku přišlo na jeden zápas v průměru o 118 fanoušků více. Největší zájem diváků zaznamenaly opět Pardubice s průměrem 9116 diváků. Nejhorší návštěvy měli znojemští Orli.

Předkolo začne bez televizních kamer

Předkolo play-off České pojišťovny začne 22. února na stadiónech v Plzni, která přivítá Třinec, a Vítkovicích, které čeká Liberec. Obě série skončí nejpozději o šest dní později. Hraje se na tři vítězná utkání. "Tyto zápasy nebude Česká televize vysílat v přímých přenosech," informoval Šulc. "Mrzí nás to, ale nic s tím neuděláme," dodal. "Diváci mohou sledovat zápasy na internetu," doplnil Tomáš Dufek ze společnosti O2.

Čtvrtfinále je na programu od 2. března a o postupu rozhodnou čtyři vítězné zápasy stejně jako v semifinále a finále. Boj o titul vypukne 3. dubna, extraligový šampión bude znám nejpozději 14. dubna v případě, že se finále protáhne na sedm duelů.

"Play-out přinese větší podívanou než vloni, kdy byla ztráta posledního Ústí propastná," myslí si Vlasák. Boje letos neúspěšných týmů na 11. až 14. místě začnou v úterý 24. února. O účastníkovi baráže o extraligu bude jasno nejpozději 22. března. Souboj o udržení respektive postup do extraligy začne 29. března a trvat bude nejdéle do 10. dubna.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice