Hlavní obsah

Liberec se neprobudil ani doma a končí

LIBEREC

Dvě porážky ve vítkovické aréně nebyly pro liberecké hokejisty varováním, na soka v předkole play-off z Vítkovic nestačili ani v Tipsport Areně. Pohled na výsledky série jasně naznačí, co bylo největším trápením severočeského týmu – koncovka. Za 180 minut mladíkovi mezi vítkovickými tyčemi Štěpánkovi dokázali dát jen dva góly. „A to je tristní bilance,“ musel uznat liberecký kouč Filip Pešán.

Článek

„To zklamání se nedá popsat,“ soukal ze sebe Pavel Kašpařík. Právě on jako jediný z celého týmu zvládl Štěpánka překonat, to mu ale k radosti samozřejmě stačit nemohlo. „Vítkovice podaly výborný taktický výkon, postup si zasloužily,“ prohlásil sportovně. „My naopak hráli špatně, fanouškům se musíme omluvit,“ říkal Kašpařík. Do ochozů Tipsport Areny jich nepřišlo ani pět tisíc, podíl na tom ale měla i složitá dopravní situace v okolí haly, zasvěcené lyžařskému MS.

Konec sezóny v únoru, to je pro Liberec kruté vystřízlivění. „Teď asi půjdu do sauny a dám si pár piv,“ prohlásil liberecký gólman Tero Leinonen. „Pak se asi podívám na skoky na velkém můstku a poletím domů za rodinou,“ naplánoval si.

Podobný program chystal i vítkovický střelec Jiří Burger, byť s veselejším nádechem. „Do autobusu si asi nějaká piva koupíme, ale větší oslavy přijdou až po sezóně. Snad k nim bude důvod,“ věří autor dvou středečních branek.

I on měl pro svého soka slova uznání. „Narazili jsme na nejlepšího soupeře, co byl v předkole, o to těší postup víc. A kdo dává góly, je v play-off úplně jedno,“ nevznášel se v oblacích ze své střelecké bilance.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice