Hlavní obsah

Sparta uplatnila opce na Látala, Mrňu, Hrdela,Vojtu a Novotného

PRAHA

Hokejová Sparta uplatnila v pauze mezi koncem základní části extraligy a startem play off opce na pětici mladých hráčů - útočníky Martina Látala, Pavla Mrňu, Zbyňka Hrdela, obránce Jakuba Vojtu a brankáře Filipa Novotného. Všichni tak mají v pražském klubu platné smlouvy do roku 2011. Sparta o tom v pátek informovala v tiskové zprávě.

Článek

"Vedle zkušených hokejistů jsme v našem týmu dlouhodobě začali dávat prostor našim mladým hráčům. V tomto trendu budeme nadále pokračovat a je nasnadě, že takto činíme nejen ze sportovních hledisek budování týmu do budoucna, ale samozřejmě i s ohledem na současnou ekonomickou situaci," prohlásil generální manažer Sparty Petr Bříza.

"Navíc chceme disponovat širším hráčským kádrem, abychom byli schopni překonat složitá období zranění, kterých je ve zhuštěném programu extraligy během každé sezony nemálo," dodal Bříza.

Největší prostor z této pětice dostává dvacetiletý Látal, který přišel do Sparty loni v létě po působení v zámořské juniorské QMJHL v týmu Prince Edward Island Rocket. V 50 zápasech zaznamenal deset bodů za čtyři branky a šest asistencí.

Stejně starý Mrňa si v 35 utkáních připsal gól a asistenci. Třiadvacetiletý Hrdel, který se vrátil po šestiletém působení v zámoří, v 37 utkáních nebodoval. O rok mladší Vojta nastoupil jen v šesti utkáních a se sedmnáctiletým Novotným počítá Sparta do prvního týmu v příští sezóně.

Reklama

Související témata: