Hlavní obsah

Karlovy Vary uspěly v Litvínově, Sparta porazila Zlín

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů odstartovali čtvrtfinále play-off extraligy vítězstvím 3:2 na ledě Litvínova. Loňský finalista soutěže sice přišel o dvougólové vedení, v samostatných nájezdech o lepším vstupu do série rozhodl Marek Melenovský. Ve druhém pondělním utkání Sparta i díky dvěma gólům Davida Výborného porazila 4:2 Zlín. Obě série pokračují opět v Litvínově a v Praze v úterý.

Článek

Čtvrtfinále play-off odstartovalo v Litvínově, kde domácí i s uzdraveným obráncem Jiřím Šlégrem přivítali Karlovy Vary. Ty před rokem Severočechy ve stejné fázi soutěže vyřadily a i v pondělí šly do vedení. V 8. minutě po chybě Kubáta našlápl Václav Skuhravý a propálil Jaroslava Hübla.

Vedení Západočechů navíc po přestávce zvýšil Milan Procházka, který se ve 25. minutě dostal k puku a neatakován z ideálního prostoru mezi kruhy zavěsil. Utkání bylo stejně jako loňská série velice důrazné. Definitivně mohl soupeře srazit Zaťovič, ale po jeho neproměněné šanci domácí udeřili.

Viktor Hübl si dojel od mantinelu vyražený puk a s pomocí teče obránce šťastně snížil. Litvínov soupeře zmáčkl a tlačil se za vyrovnáním. Rindošovi tutovku zmařil hostující gólman, Jánský ze dvou metrů netrefil prázdnou branku. Rindoš si chuť spravil ve 48. minutě, kdy využil přihrávku Trávníčka.

Hosté mohli vstřelit rozhodující gól v prodloužení. V 64. minutě prosvištěl Petr Kumstát kolem obránce Vobořila a ten jej musel faulovat. Karlovarští měli možnost trestného střílení! K tomu se překvapivě postavil obránce Němec, střelou na lapačku ale neuspěl. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, v nichž výhru Západočechům vystřelil Marek Melenovský.

Spartě pomohly produktivní přesilovky

Zlín vedl na Spartě 1:0, po tlaku domácích překvapil Záhorovský pasem přes celé brankoviště a Andrej Kollár do odkryté branky otevřel skóre. Domácím pomohly přesilovky, v nichž ještě do přestávky otočili skóre Petr Ton a Michal Broš.

Ve 26. minutě zvýšil David Výborný, který mladého Sedláčka překonal střelou z těžkého úhlu. Výborný vstřelil i čtvrtý gól domácích. V závěru utkání už jen snížil Nosek. Obě série pokračují v úterý.

HOKEJ ON-LINE NA SPORT.CZ
Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy
Litvínov - K. Vary 2:3 SN (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)on-line
Branky: 26. V. Hübl, 35. Rindoš - 8. Skuhravý, 25. Milan Procházka, rozhodující nájezd Melenovský.
Sparta - Zlín 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)on-line
Branky: 15. Ton, 18. Broš, 26. a 39. Výborný - 5. Kollár, 55. Nosek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice