Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 4:2Procházka zařídil dvěma góly výhru Kladna nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Sýkora 0 : 1
39. Horna 1 : 1
41. Procházka 2 : 1
43. Benda 2 : 2
50. Procházka 3 : 2
60. Hájek 4 : 2

KLADNO

Útočník Martin Procházka zařídil dvěma góly Kladnu výhru 4:2 v důležitém utkání 5. kola skupiny o udržení proti poslední Mladé Boleslavi. Celek Geus Okna zvládl se stoprocentním ziskem sérii tří domácích utkání za sebou a svému pátečnímu sokovi unikl se sedmi zápasy do konce na rozdíl dvanácti bodů. Mladá Boleslav se bude snažit posílit naděje na únik baráži v neděli na vlastním ledě proti Znojmu, na které má aktuálně devítibodové manko.

Článek

Zápas začal oboustranně opatrně. Kladno i Mladá Boleslav především bránily svoje obranné pásmo a do útočení se ani jeden z týmů dvakrát nehrnul. První třetina zákonitě moc příležitostí nepřinesla a trochu více práce měl domácí brankář Kopřiva. Zlikvidoval kombinaci Důrase s Boháčem a poradil i s Královou dorážkou. Domácí zahrozili až v poslední minutě, ale osamocený Kalla nedokázal propasírovat puk za Schwarzova záda.

Ještě větší příležitost k otevření skóre měl Kalla hned na začátku druhé třetiny, ale v samostatném úniku také na mladoboleslavského brankáře nevyzrál. Vzápětí se naopak radovali hosté, když Bauerovu střelu od modré čáry tečoval úspěšně Sýkora.

Kladno zvýšilo agresivitu, ale na jejich hokejky se přenesla nervozita. Soupeř ale domácím pomohl zbytečnými fauly. V závěru druhé části hry se svěřenců trenéra Müllera naskytla po trestech pro Boháče a Sýkoru přesilovka pěti proti třem a využili ji stoprocentně. Výhodu dvou hráčů v poli zužitkoval už za 13 vteřin Horna a na začátku závěrečné třetiny se dvě vteřiny před koncem přesilovky pěti proti čtyřem prosadil Procházka.

Za necelé dvě minuty ale rovněž v početní převaze smazal náskok Kladna Benda. Následovala řada šarvátek a vyloučení, z čehož vytěžili domácí vítěznou trefu. V 50. minutě skóroval v přesilovce po druhé v utkání Procházka, jehož přihrávku si srazil do vlastní branky nešťastně Zíb. Definitivní radost domácích fanoušků vypukla čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou, kdy Hájek při power play hostů upravil na konečných 4:2.

Geus Okna Kladno - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 39. Horna (Patera, Nádašdi), 41. Martin Procházka (Bělohlav, Patera), 50. Martin Procházka, 60. Hájek - 23. T. Sýkora (R. Bauer), 43. Benda (Padělek). Rozhodčí: Hribík, Pešina - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:11, navíc Patera - Zíb oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 2275.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončinský - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Eberle. Trenéři: Müller a Kasík.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, R. Bauer, Mocek, Zíb, Brňák, Schnabel, od 41. navíc Čížek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Důras, Boháč - Padělek, Benda, D. Vrbata - od 21. navíc T. Sýkora, R. Pšurný, Gajovský. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice