Hlavní obsah

Karlovy Vary slaví postup do semifinále, Zlín hrozbu vyřazení odvrátil

ZLÍN/KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů dokázali vyhrát i ve čtvrtém utkání ČP play-off O2 extraligy proti Litvínovu a mohou se těšit na semifinálové boje. Západočeši zdolali v sobotu na svém ledě Litvínov 4:2 a celou sérii ovládli 4:0 na zápasy. Zlín dokázal utéct hrobníkovi z lopaty, ve čtvrtém utkání zvítězil na svém stadiónu nad Spartou 4:2 a snížili na 1:3 na zápasy. Série se tak přesouvá do Prahy.

Článek

Napínavý souboj mezi Zlínem a Spartou zvrátil ve svůj prospěch ve 22. minutě Dušan Andrašovský a poslal domácí do vedení 3:2. Ševci sice vedli již od sedmé minuty zásluhou Romana Vlacha, ale Sparta do konce první části obrátila skóre po gólech Tomáše Netíka a Davida Výborného.

Důležité vyrovnání zařídil v početní výhodě pěti proti třem domácí útočník Petr Leška, jenž překonal Přikryla chytrou střelou mezi betony. Vítěznou trefu si připsal Andrašovský po 45 sekundách hry. Konečnou podobu skóre dal ve 49. minutě Pavel Kubiš. Berani tak odvrátili hrozbu vyřazení a v úterý budou bojovat na ledě Sparty o další prodloužení čtvrtfinálové série, kterou vedou Pražané 3:1.

Rozhodl nástup Energie do třetí části

Karlovy Vary získaly klíčové vedení bleskovým nástupem do třetí části, kdy se trefil v rozmezí jedné minuty František Skladaný a Lukáš Pech. Domácí vedení 4:2 již udrželi a postoupili do semifinále v poměru 4:0 na zápasy. Severočechům nepomohl ani obrat v první třetině, kdy vedli po gólech Martina Jenáčka a Vlastimila Kroupy a odpověděli tak na úvodní branku Energie z hole Ondřeje Němce.

Západočeši totiž ve 37. minutě zásluhou přesné dorážky pod horní tyčku brankáře Hübla z hokejky mladíka Davida Zuckera srovnali stav. Góly Skladaného a Pecha ve 46. a 47. minutě znamenaly definitivní konec postupových nadějí Litvínova. Stejně jako v loňské sezóně tak postoupili do dalších bojů play-off Karlovarští.

HOKEJ ON-LINE NA SPORT.CZ
Čtvrtfinále play-off extraligy
Zlín - Sparta 4:2on-line
Branky: 7. Vlach, 22. Leška, 23. Andrašovský, 49. Kubiš - 7. Netík, 18. Výborný. Stav série 1:3.
K. Vary - Litvínov 4:2on-line
Branky: 4. Němec, 37. Zucker, 46. Skladaný, 47. Pech - 10. Jenáček, 16. Kroupa. Konečný stav série 4:0.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice