Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 3:4Explzeňský útočník Divíšek režíroval výhru Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Divíšek 0 : 1
8. Divíšek 0 : 2
10. Lojek 0 : 3
29. Straka 1 : 3
32. Pivko 1 : 4
38. Adamský 2 : 4
45. Vlasák 3 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Pardubic se oklepali z nedělní těsné porážky a v pondělí ukořistili v Plzni bod za vítězství 4:3. Na srovnání čtvrtfinálové série ČP play-off O2 extraligy na 2:2 se hlavní mírou podílel explzeňský útočník Tomáš Divíšek, jenž dva góly vsítil a na dvě branky nahrával. Série se tak stěhuje za nerozhodného stavu do Pardubic k pátému duelu, který je na programu ve středu.

Článek

Pardubice vstoupily do utkání mnohem lépe než v neděli a již v šesté minutě sklidily ovoce v podobě vedoucí gólu. Jeho autorem Tomáš Divíšek, jenž vypálil od modré a puk, který změnil několikrát směr, skončil za Cháberou. Hosté pokračovali v napadání plzeňské rozehrávky a o dvě minuty později slavili znovu. Nikým neatakovaný Tomáš Divíšek doklepl u tyčky kotouč do prázdné branky.

Domácí sice vystřídali gólmana Jana Cháberu za Pavla Francouze, avšak ani tento tah nezastavil pardubické komando. V desáté minutě vyzkoušel pozornost Francouze od modré čáry Martin Lojek a třepotající touš prošel za brankovou čáru potřetí. Ve 14.minutě měli Západočeši možnost přesilové hry 5 proti 3 a přestože Plzeň uzamkla soupeře mezi kruhy, překonat Lašáka si jí nepovedlo.

V deváté minutě druhé části se dočkali gólu také Plzeňští. Od modré čáry vypálil Dresler, puk vypadl Lašákovi z lapačky a do odkryté klece pohodlně dorazil Martin Straka. Domácím branka vlila krev do žil, ale sprchu pro tým Lasselsbergeru zařídil Libor Pivko. Urostlý forvard obdržel křižný pas od Divíška, střelu neuspěchal a raději zvolil bekhendovou kličku, která znamenala vedení Pardubic 4:1. O minutu později mohlo být pro ještě hůře, ale Koukal sám před Francouzem neuspěl.

Neúspěšná stíhací jízda

Plzeň nesložila zbraně a možnost snížení měl na své hokejce Kubica, jenže dvaadvacetiletý útočník v samostatném nájezdu zamířil mimo tři tyče. Mnohem lépe naložil se svým nájezdem Martin Adamský. Pardubice totiž ztratily v útočném pásmu puk a Adamského klička do bekhendu znamenala snížení na dvě branky. Kontaktní gól na sebe nemusel dlouho čekat, ale nahození Smreka neusměrnil Vlasák do branky. Na konci dvacetiminutovky se tlačili do branky také Východočeši, Francouz se však ve schrumáži puk pokryl.

Nápor domácích mohly Pardubice utlumit ve 44. minutě, ale Kolářův pokus o blafák Francouz vystihl a vyrazil hokejkou. Heslo „Nedáš dostaneš“ se potvrdilo o minutu později, když Tomáš Vlasák obkroužil Lašákovu svatyni a puk zasunul do prázdné klece. Plzeňský stadión vybuchnul radostí a domácí hnáni bouřlivým osmitisícovým publikem se tlačili do brány, jenže čas neúprosně ubíhal a dobýt branku Moelleru se Západočechům nedařilo. V závěrečné power-play se zaskvěl úžasným zákrokem Lašák, jenž skočil po dorážce Straky, a Pardubice tak mohly slavit srovnání série.

Lasselsberger Plzeň - Moeller Pardubice 3:4 (0:3, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. M. Straka (Dresler), 38. Adamský, 45. Vlasák (M. Straka) - 6. Divíšek (Čáslava), 8. Divíšek (Cetkovský), 10. Lojek (Divíšek), 32. Pivko (Divíšek, Zohorna). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 8178.
Plzeň: Chábera (8. Francouz) - Dresler, Smrek, Benák, Redlihs, J. Nedvěd, Čakajík - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kubalík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - od 21. navíc Kubica, Laš, Lev. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Pardubice: Lašák - Čáslava, Lojek, Píša, Havíř, Snopek, Kolář II - Zohorna, Divíšek, Pivko - Cetkovský, Tvrdík, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Bláha, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
STAV SÉRIE: 2:2

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice