Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 2:1Hokejisté Vítkovic udolali Slavii a v sérii znovu vedou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Svačina 1 : 0
35. Hruška 2 : 0
46. Červenka 2 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v třetím čtvrtfinále Slavii 2:1 a stejným poměrem vedou i v celé sérii. Pondělní zápas rozhodly góly Vladimíra Svačiny a Radima Hrušky z úvodních dvou třetin. Hosté v oslabení v závěru snížili díky Romanu Červenkovi, ale vyrovnat už se jim nepovedlo ani v power play. Čtvrtý zápas se hraje v Ostravě v úterý od 18:00.

Článek

Zápas měl strhující tempo a vysokou úroveň. Vítkovicím vyšel nástup, po 134 sekundách Ujčík zpoza branky nahrál připravenému Svačinovi, jenž přesnou střelu překonal Furcha. V celé první třetině byli o krok napřed domácí. Těžili z vyrovnanosti svých řad, každý ze čtyř útoků poctivě bránil a vyvíjel silný tlak směrem k brance soupeře.

Slavia v prostřední části hry přidala na obrátkách, zlepšila kombinaci a místy domácí tým přehrávala. „Byli jsme hodně aktivní a je škoda, že jsme neproměnili šance,“ posteskl si asistent trenéra Jiří Kalous. Velkou příležitost srovnat skóre nevyužil Tomica ve 32. minutě. Dostal výtečnou přihrávku mezi kruhy, vypálil okamžitě z voleje, ale Štěpánek byl ve střehu.

O tři minuty později ČEZ Aréna jásala. R. Hruška objel branku Slavie a bekhendem prostřelil Furcha. „Měli jsme možnosti zvýšit vedení na 3:0 a zápas rozhodnout, což se bohužel nepovedlo,“ posteskl si domácí kouč Alois Hadamczik. Naděje slavistů oživil Červenka gólem v oslabení. Rozpoutala se bitva, v níž v 54. minutě spálili šance slávista Červenka a vzápětí domácí Klimek.

Vítkovice Steel - Slavia Praha 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Svačina (Ujčík), 35. R. Hruška (Strapáč) - 46. Červenka (Doležal). Rozhodčí: Minář, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 8225. Stav série: 2:1.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Klimek, Štefanka, Krenželok - Ondřej, Burger, Hubáček - Strapáč, Hurtaj, Kvapil - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Slavia: Furch - Kadlec, Vašíček, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, Jelínek, Vondrka - T. Svoboda, Endál, Čermák. Trenéři: Růžička a Kalous.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice