Hlavní obsah

Mezi Pardubicemi a Plzní panují úporné bitvy

PLZEŇ

Pardubická mise na západě Čech vyšla svěřencům Václava Sýkory na padesát procent. Zatímco v neděli těsně padli, o den později o gól vyhráli. Východočeši vstoupili do odvety náramně a po první třetině vedli 3:0. Zlepšenou hrou jim byla odměna v podobě výhry 4:3. „V tak bouřlivé atmosféře se hraje dobře i hostujícímu mužstvu,“ pochválil plzeňské publikum kouč Moelleru Václav Sýkora.

Článek

„Už nejde o to, zda se máme čím překvapit, jsou to úporné bitvy,“ řekl po zápase trenér Pardubic Václav Sýkora. „Vyžadovali jsme na hráčích, aby více stříleli a tlačili se do branky,“ prozradil Sýkora. Právě dvě nahození od modré čáry, která skončila za Janem Cháberou, vyhnala domácí jedničku z klece. „Museli jsme udělat větší změny v sestavě včetně obrany a osvědčilo se,“ pochvaloval si trenér Pardubic.

Náhradník v plzeňské svatyni Pavel Francouz inkasoval do konce první dvacetiminutovky ještě jednou a ve druhé části překonal mladého gólmana Západočechů Libor Pivko. „Musel jsem se nejdřív dostat do tempa, potom už jsem nervózní nebyl,“ přiznal Francouz, který od 32. minutě za svá záda puk již nepustil. „Třetí gól nás srazil,“ dodal. Plzeňský obránce Michal Dvořák připustil, že Pardubice domácí tým zaskočily. „Dostali jsme nešťastné góly, a to nás přibrzdilo,“ řekl.

„Ve třetí části jsme Pardubice tlačili, soupeř hrozil z rychlých protiútoků,“ všiml si osmnáctiletý gólman Lasselsbergeru, jenž ve 44. minutě zachránil šance domácích na zvrat, když vychytal nájezd Koukala včasným vysunutím hokejky. „Bylo to jediné, co mě napadlo,“ přiznal. Stíhací jízdu však domácí do konce nedotáhli, přestože v úplném závěru měl vyrovnání na hokejce kapitán Martin Straka. „Byla to jasná gólovka, Jano ji zázračně chytil a vychytal nám výhru,“ sklonil poklonu slovenskému brankáři kouč Pardubic Sýkora. „Soupeř měl více štěstí,“ doplnil Dvořák.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice