Hlavní obsah

Vítkovice mrzel pokažený úvod, doma spoléhají na plnou halu

PRAHA

Dva ze tří zápasů na ledě Slavie ztratili hokejisté Vítkovic stejným způsobem. Už během prvních minut inkasovali dva rychlé góly a museli dotahovat nepříjemnou ztrátu, pokaždé to ale stejně skončilo jejich porážkou. Ve druhém zápase čtvrtfinále dostali dva góly během prvních tří minut, ve čtvrtečním pátém duelu to bylo v rozmezí osmé a deváté minuty zápasu.

Článek

"Zase to bylo úplně to samé, na stejné brdo jako v předchozím zápase," zlobil se po utkání brankář Jakub Štěpánek. "Vždycky si řekneme, že chceme přežít úvod, jenže to přece není o nějakých prvních třech minutách. To je třeba deset, patnáct minut....," pokračoval.

"Nepouštíme Slavii do velkých šancí, ale pak dostaneme gól a hra se nám úplně sesype. Oni pak mají zase další tři šance, jednu promění, prohráváme 2:0, a můžeme zase dotahovat," vypočítávala opora Vítkovic. "Jsme zklamaní, ale já doufám, že to z nás brzy vyprchá. Přece jen, ačkoliv jsme prohrávali o dva góly, tak jsme to dokázali otočit," našel i pozitiva na hře Vítkovic útočník Jiří Burger.

Burger: Bylo pro mě těžké puk zvednout

V polovině zápasu hosté dvěma góly otočili skóre na 3:2 ve svůj prospěch, ale nedokázali přidat další gól, kterým by si případnou výhru a postup do semifinále pojistili. "Po vedení 3:2 jsme asi měli být trochu odvážnější, ale Slavia hrála dobře a nakonec vyrovnala. Na tom úzkém hřišti je těžké ji bránit," dodal Burger.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="2">5. čtvrtfinále play-off Slavia - Vítkovice</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>ON-LINE:</strong></td><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=7675" onclick="return onlineShow(this.href);">Slavia - Vítkovice</a></td></tr><tr><td><strong>REPORTÁŽ:</strong></td><td><a href="http://hokej.sport.cz/hokej/extraliga/146549-bednar-dvema-goly-odvratil-vyrazeni-slavie-z-play-off.html">Bednář odvrátil vyřazení Slavie</a></td></tr><tr class="highlight"><td><strong>BEDNÁŘ:</strong></td><td><a href="http://hokej.sport.cz/hokej/extraliga/146563-bednar-k-rozhodujicimu-golu-jsem-dojel-trojnozkou.html">K rozhodujícímu gólu přes trojnožku</a></td></tr><tr><td><strong>BRANKÁŘI:</strong></td><td><a href="http://hokej.sport.cz/hokej/extraliga/146570-neruda-zastoupil-chybujiciho-furcha-vytecne-prilezitost-dostane-znovu.html" target="_blank">Neruda zastoupil chybujícího Furcha</a></td></tr></tbody>

Slávisté nakonec skóre vrátili ve svůj prospěch v 54. minutě, kdy Bednář podruhé překonal Štěpánka. V úplném závěru ale zkusily Vítkovice power play a právě Burger mohl poslat zápas do prodloužení. Náhradník Neruda však jeho šanci pár vteřin před koncem vyrazil. "Dostal jsem puk z levé strany, takže pro mě bylo těžké střelu zvednout. To mě ale neomlouvá, z takové pozice bych měl gól dát," kál se Burger.

Štěpánek: My nemáme co ztratit, to oni musí vyhrát

Další zápas se hraje v sobotu na ledě Vítkovic a hráči ostravského klubu věří, že domácí prostředí jim tentokrát pomůže sérii ukončit. "Doufám, že lidi budou zase skvělí a hodně nám pomůžou," přeje si Burger. "Snad přijde zase plná hala a požene nás dopředu. Domácí širší kluziště nám může pomoci k tomu, abysme Slavii porazili a vyřadili ji," dodal Štěpánek.

Dvaadvacetiletý brankář si je dobře vědom toho, že při vedení 3:2 na zápasy pořád drží vítkovičtí trumfy v rukou. "Psychická výhoda je pořád na naší straně, my nemáme co ztratit. Do play-off jsme vstoupili z osmého místa, zatímco Slavia byla první a musí vyhrát. Ještě máme jeden mečbol, tak to snad využijeme."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice