Hlavní obsah

Kouč Slavie Růžička: Manželka mi říkala, jestli jsem se už nezbláznil

Znovu to zvládl! Když je Slavia v úzkých a hrozí jí vyřazení, téměř vždycky dokáže tým nabudit a odvrátí konec. I tentokrát se může Vladimír Růžička smát. Pražané sice prohrávali 1:3 na zápasy, nakonec se ale radují z postupu. „V den zápasu jsem měl takové tušení. Vzbudil jsem se v půl čtvrté ráno a nemohl spát. Tohle se mi stalo dvakrát v životě a vždycky jsme ten zápas vyhráli.“ Ani tentokrát tomu nebylo jinak.

Článek

Slavia znovu potvrdila, že když jí teče do bot, dokáže zabrat. Jak moc si nynějšího obratu ceníte?

Za stavu 1:3 na zápasy, to, co dokázali kluci (dlouho hledá správná slova). To se nedá ani popsat. Hřeje mě, že hráli se srdcem a dali do toho všechno. I kdyby ten zápas skončil jakkoliv, poděkoval bych jim. Na ledě lezli po čtyřech. V takovémhle stylu porazit Vítkovice třikrát za sebou? Pro mě to je jako bychom vyhráli ligu! Jsem na hráče hrozně moc pyšný!

Je náhoda, že Slavia již několikrát předvedla takovýto obrat?

Sedmý zápas je vždycky těžký. I na klucích jsem viděl, že jsou hrozně nervózní. Že se bojí, aby něco nezkazili. Ale je dobré, že tu máme tolik zkušených hráčů, od kterých se ti mladí učí. Ale obrátit to rozhodně nebylo jednoduché. Vítkovice mají strašně silné mužstvo.

K čemu byste tohle vítězství přirovnal?

Když jsme v sezóně 2003/04 obrátili sérii se Spartou. (Slavia tehdy rovněž prohrávala 1:3 na zápasy a přesto slavila postup) To se nestává pokaždé.

Nebo jako za vašeho působení v Edmontonu, ne?

Klukům jsem to říkal. Já jsem tedy tehdy nehrál, trenér mě nepostavil, tak už jsem měl skoro sbalené kufry. S Winnipegem jsme prohrávali 0:3 na zápasy. Nakonec jsme to hlavně díky Messierovi obrátili a Edmonton vyhrál Stanley Cup. Tak jsem klukům před sedmým zápasem říkal, že ten jeden zápas nám ještě pořád chybí.

Kdo je tedy nyní tím vaším „Messierem“?

Vypadá to, že Červus (Roman Červenka).

Jak vám bylo po těle v závěru, kdy Vítkovice hrály dlouhou přesilovku 5 na 3?

Hrozně, hrozně, hrozně! Ale ráno v den zápasu jsem měl takové tušení... Vzbudil jsem se v půl čtvrté ráno a nemohl spát. Tohle se mi stalo dvakrát v životě a vždycky jsme ten zápas vyhráli. Takže už od rána jsem byl celkem v klidu, i když ten zápas se pro nás nevyvíjel celkem dobře.

Co pak děláte, když se takhle brzy probudíte?

Manželka mi říkala, jestli jsem se už nezbláznil...Takže jsem musel jít do obýváku, kde jsem se koukal na nějaký film.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice