Hlavní obsah

Hadamczik: Každý si myslel, že bude jednoduché Slavii dorazit

Byl to pro něj hodně prestižní souboj, ve kterém se těšil na satisfakci. Alois Hadamczik stál na extraligové střídačce proti svému nástupci u reprezentace Vladimíru Růžičkovi. Ale ani vedení 3:1 na zápasy nestačilo jeho Vítkovicím k úspěšnému zvládnutí čtvrtfinálové série se Slavií. Proti Růžičkovi takto Hadamczik neuspěl už podruhé, před pěti lety jako trenér Sparty rovněž odcházel poražen.

Článek

V semifinále 2003/04 jste se Spartou vedli také 3:1 na zápasy, ale Slavia také sérii otočila...

Tehdy jsme byli postupu ještě blíž. Trefili jsme tyčku prázdné brány.

Kde byly hlavní příčiny toho, že jste nevyužili ani jednu z možností sérii ukončit?

V pátém zápase jsme na Slavii otočili skóre na 3:2, ale neudrželi to a začali hrát trochu jiný hokej. A v domácím utkání, když jsme vyrovnali na 2:2 a dostali se znovu do hry, tak totálně zklamal Pinc, který v sedmém zápase nedostal důvěru ani jako náhradník. Jak se k tomu utkání postavil, to byla hrůza!

A poslední sedmý zápas?

Utkání bylo z naší strany výborné, při vedení 1:0 jsme ale měli proměnit jednu ze šancí. Samozřejmě mrzí i neproměněná přesilovka pět na tři v závěru. Ve Slavii se chytli Červenka s Bednářem, kteří hráli výborně a vzali odpovědnost na sebe. Ti se postarali o otočení série.

Nechyběly Vítkovicím právě takové individuality?

Přístup, vůle, nasazení, a chuť hrát to se týmu nedá upřít, ale v některých utkáních chybělo zakončení. Když jsme doma vyrovnali na 2:2 a jejich gólman měl 34 zásahů a dostal tři góly, náš gólman měl zásahů 14 a dostal gólů pět. Tam kdyby měli ty šance hráči typu Bednáře a Červenky, tak by ty góly dali. Ale pracuji s těmi hráči, které mám. A pracoval jsem s velmi dobrými hráči. Myslím, že jsme měli dobře postavený tým, ale chyběl nám hráč, který by opakovaně v zápasech dával góly.

Přece jen promarněné vedení v sérii vám bude asi fanoušky vyčítáno...

Pokud bysme nevedli 3:1 na zápasy a prohráli se Slavií v sedmi zápasech, tak by nikdo nic neřekl. Ale při tom vedení si každý myslel, že bude jednoduché sérii dokončit.

Pokud byste měl shrnout celou sezónu, jak by to vypadalo?

Z celé sezóny mám různé pocity. Do půlky sezóny jsme byli dlouho i první, pak následovala zranění, poté se tým znovu chytil a hrál výborně. Celou sezónu se mi s týmem pracovalo velmi dobře bez závažnějších problémů.

Německá média psala, že jste hlavním kandidátem na trenéra Kolína nad Rýnem, je to pro vás téma?

Ať si píší co chtějí. Nevedu zatím žádná jednání.

Jaké máte plány po právě skončené sezóně?

Probereme s vedením další možnosti. Kteří hráči zůstanou, kteří nezůstanou...

S brankářem Markem Pincem už tedy zřejmě nepočítáte?

(zamyslí se) Štěpánek se ve Vítkovicích ukázal ve velmi dobrém světle a nedávno jsme s ním prodloužili smlouvu. Pro budoucí sezónu je to určitě náš brankář číslo jedna.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice