Hlavní obsah

Boleslav zůstává extraligová, baráž s Ústím zvládla 4:0 na zápasy

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi uhájili extraligovou příslušnost, když vyhráli i čtvrté utkání baráže. V pátek na ledě Ústeckých Lvů vyhráli Středočeši 2:0 a celou sérii ovládli 4:0 na zápasy. Svému soupeři tak zasadili hráči z města automobilů stejný direkt jako před rokem, kdy právě přes Ústí do české nejvyšší soutěže postoupili.

Článek

Ústečtí přitom začali o poznání svižněji než ve čtvrtek. Od úvodu byli živější a tlačili se do ofenzivy. Tutovou šanci měl Špirko, ale na Schwarze nevyzrál. Hosté se vážněji dostali k ohrožení Salfického branky ve 14. min. po průniku Nouzy. Oba týmy si vytvářely příležitosti hlavně v přesilovkách, zrazovala je střelecká koncovka.

Ve 30. minutě měl blízko ke skórování domácí Novák, který byl sám před Schwarzem, nestačil však zasáhnout poskakující kotouč. Pazourekpři vlastním oslabení pronikl přes boleslavskou obranu, ale neměl střelecké štěstí. Hostům se na přelomu druhé a třetí třetiny naskytla dvacetivteřinová přesilovka pěti proti třem, jíž se Ústí ubránilo.

Ale na konci pokračující výhody o jednoho hráče dostal puk za Salfického záda po kličce Důras. K vyrovnání nepomohla domácím ani takřka dvouminutová dvojitá početní převaha. Hosté pak ještě zpečetili výhru druhým gólem.

„Bojovali jsme až do konce, ale nevycházely nám přesilovky," litoval po zápase trenér domácích Miloslav Hořava. Naopak kouč Mladé Boleslavi Jaromír Šindel hýřil radostí. "Jsme šťastní, že jsme udělali poslední krok. Vyplatila se nám důsledná obrana, skvělý byl Schwarz," řekl Šindel.

Čtvrtý zápas baráže o hokejovou extraligu:
Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)ON-LINE
Branky a nahrávky: 42. Důras (Boháč), 58. Vrbata (Král). Rozhodčí: Minář, Šindler - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:1. Diváci: 4120.
Ústí nad Labem: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Macháček, Bolf, Tůma - Mikulík, Špirko, Hovorka - Janků, Hanzl, Pazourek - V. Novák, Heřman, Procházka - Dragoun, Havlíček, Sklenička. Trenéři: Hořava a Votruba.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, Moravec, Zíb, Benda, Bauer, Mocek, Schnabel - Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, Vrbata, R. Pšurný - Rod, Sýkora, Gajovský. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
KONEČNÝ STAV SÉRIE: 0:3

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice