Hlavní obsah

Trenér a sportovní ředitel Šindel v Mladé Boleslavi končí

MLADÁ BOLESLAV

Jaromír Šindel nebude pokračovat v angažmá u hokejistů extraligové Mladé Boleslavi. Bývalý úspěšný brankář působil v klubu jako sportovní manažer a ve druhé polovině sezony i jako trenér. Vedení celku v pondělí oznámilo, že s ním neprodlouží smlouvu, a sportovním manažerem jmenovalo dosavadního šéftrenéra mládeže Luďka Bukače mladšího.

Foto: BK Mladá Boleslav

Jaromír Šindel

Článek

"Smlouvy skončily trenérům i manažerovi panu Šindelovi. Vzhledem k tomu, že Jaromír v klubu působí skoro tři sezóny, rozhodli jsme se mu nenabídnout novou smlouvu," vysvětlil na klubovém webu předseda představenstva a spolumajitel klubu Jan Plachý. "Pan Bukač mladší by měl sportovně řídit celý klub. Tedy jak mužstvo dospělých, tak i nadále všechny mládežnické týmy," přidal Plachý.

V kompetenci nového sportovního manažera bude také obsazení trenérského postu. "Počkám, s jakými návrhy přijde," řekl Plachý a zároveň poděkoval Šindelovi za dobře odvedenou práci. "Přivedl sem extraligu a nakonec ji zde dokázal i udržet," pochvaloval si Plachý.

"Co se týče hráčského kádru, budeme vycházet z toho stávajícího z konce sezóny, a pokud to bude jen trochu v našich silách, pokusíme se až na Moravce a Klimentu, kteří se vrací do svého mateřského klubu, všechny udržet," prozradil Plachý.

Mladá Boleslav obsadila ve své premiérové sezóně v nejvyšší soutěži poslední místo po základní části i následné skupině o udržení v extralize. V baráži s vítězem první ligy Ústím nad Labem však Středočeši vyhráli hladce 4:0 na zápasy a zajistili si účast v extralize i pro nadcházející sezónu.

"Pevně věřím, že příští rok už nebudeme hrát baráž a pokusíme se o předkolo play-off. To by měl být jasný cíl pro nadcházející sezónu," prohlásil Plachý. "Jistě to nebude ve stávajících ekonomických podmínkách nic jednoduchého, ale doufám, že nám sponzoři zachovají přízeň a ocení to, že jsme po dlouhé době klubem, který se v extralize jako nováček dokázal udržet," přidal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice