Hlavní obsah

Karlovy Vary přestřílely Slavii, od titulu je dělí jediná výhra

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů dokázali i podruhé zvítězit na slávistickém ledě a již jen jediná výhra je dělí od premiérového zisku mistrovského titulu. Středeční utkání nabídlo brankové hody, diváci dohromady viděli deset gólů. Hlavním strůjcem výhry Západočechů 6:4 byl kapitán Václav Skuhravý, autor hattricku a jedné asistence. Energie může finále ukončit v pátek, kdy se v Praze hraje páté utkání.

Článek

Úvod zápasu slávisté totálně prochrápali, za což byli potrestáni. Po chybě Drtiny pálil bekhendem Skuhravý, Neruda jeho střelu neudržel a karlovarský kapitán neměl problém puk z bezprostřední blízkosti dorazit za čáru. Z duelu v té době uplynulo jen sedmadvacet vteřin. Pražany ale inkasovaná branka nepoložila, po necelých pěti minutách hry bylo vyrovnáno. Kolaříkovo nahození tečoval přesně mezi Mensatorovy betony Růžička.

A ofenzivní hokej pokračoval dál. Na Nerudu se hned dvakrát řítil zcela sám znovu Skuhravý, na druhé straně si Červenka položil i Mensatora, pak ale zakončil mimo. Polapit Václava Skuhravého bylo pro slávisty takřka nemožné. Na konci jedenácté minuty vložil karlovarský habán hůl do přihrávky Kumstáta a Neruda lovil kotouč ze sítě podruhé.

Domácí obrana nechávala svého brankáře na holičkách a po čtrnácti minutách na to opět doplatila. Netřeba zdůrazňovat, že u toho byl znovu Skuhravý. Jeho střelu vyrazil Neruda jen k Němcovi a Slavia prohrávala již o dvě branky. Západočechy ale za dalších čtyřicet vteřin zchladil kontaktní trefou Vondrka. O dvě minuty později navíc slávisté dokázali srovnat, v přesilovce zamířil přesně nad Mensatorovu vyrážečku Micka.

Pak se ovšem znovu ujal slova Skuhravý. V 28. minutě v končící čtyřminutové přesilovce napřáhl a ranou mezi Nerudovy betony zkompletoval hattrick. A domácím byl zanedlouho ještě hůř. Po rychlém přečíslení vystřelil Sailer a Neruda k překvapení většiny diváků nedokázal zasáhnout.

Slavia byla blízko vyrovnání

Čtyři vteřiny před vypršením poloviny základní hrací doby tak po pěti inkasovaných brankách přenechal prostor v brankovišti Dominiku Furchovi. Ve 34. minutě se Slavii podařilo snížit na 4:5. Červenkova střela se od Mensatorových betonů odrazila k Bednářovi, pro kterého již nebyl problém trefit odkrytou branku.

Po sedmi minutách hry ve třetí části byla Slavia blízko vyrovnání, Hruškova jemná teč jen těsně minula levou tyč. Neuvěřitelný moment přinesla 48. minuta. Domácí Kadlec si vybruslil od modré, Mensator reagoval na jeho náznak střely a šel předčasně do kolen. Slávistický bek pokračoval s pukem na holi dál, místo úplně prázdné branky pak ale nastřelil jen pravou tyč!

A tak udeřilo na druhé straně. Kristek sice nejprve napálil horní tyčku, puk si ale stačil dojet a opakovaným pokusem již Furcha překonal. Z mnoha šancí se už další gól neurodil, a tak Energie sahá po historickém úspěchu. Od zisku prvního mistrovského titulu ji dělí jediná výhra.

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 4:6 (3:3, 1:2, 0:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 5. V. Růžička ml. (Kolařík), 15. Vondrka (Sloboda, Bednář), 17. Micka (Beránek), 35. Bednář (Červenka, Vondrka) - 1. Skuhravý (Košťál), 11. Skuhravý (Kumstát, Prošek), 14. Němec (Skuhravý, Kumstát), 28. Skuhravý (Kumstát, Řezníček), 30. Sailer (Milan Procházka), 49. Kristek (Dej, Sailer). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváci: 16 730.
Slavia: Neruda (30. Furch) - Kadlec, Drtina, Kolařík, Žižka, Sloboda, Vašíček - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Beránek, Doležal - D. Hruška, Endál, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Kristek, Sailer - Dej, Budínský, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
STAV SÉRIE: 1:3

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice