Hlavní obsah

Němec se šetřit nebude, titul se musí oslavit pořádně

KARLOVY VARY

Obránce Ondřej Němec patřil v letošním play-off k nejproduktivnějším hráčům Karlových Varů a svou formu potvrdil také v šestém finálovém klání. Čtyřiadvacetiletý bek Energie vsítil důležitou vyrovnávací branku na 3:3 a domácí poté dotáhli zápas do zlatého konce. „Potvrdili jsme, jak velkou máme sílu a zvládli jsme to až k vysněnému titulu,“ rozplýval se Němec po utkání.

Článek

Se Západočechy to přitom nevypadlo vůbec dobře, když po první dvacetiminutovce vedla Slavia 3:0 a měla nakročeno k sedmému utkání v Praze. „Hned po našem prvním gólu jsem začal věřit, že by se nám mohlo podařit zápas otočit. Když jsme dali první branku, utkání se začalo lámat,“ svěřil se Němec. „Naše mužstvo je fakt nejlepší!“ radoval se nejproduktivnější bek Energie ve vyřazovacích bojích.

Podle Němce rozhodly o osudu letošního finále dvě výhry energetiků na ledě pražské O2 Arény. „Jeli jsme tam s tím, že chceme jednou uspět a vrátit se k nám. Dvě výhry byly neskutečné. Doma jsme jen potvrdili, jakou má náš manšaft sílu. Zvládli jsme to až k vysněnému titulu,“ liboval si Němec po utkání.

Enormní rozdíl v brankářích

Velký rozdíl byl podle obránce Západočechů v brankářích. „Enormní rozdíl,“ řekl bez zaváhání. „Máme nejlepšího gólmana v lize. Přeji mu, aby si zachytal na mistrovství světa. Doufám, že ho Vláďa Růžička neopomene a bude chytat,“ pochválil Němec gólmana Lukáše Mensatora, jenž byl velkou oporoui v šestém utkání.

„Při oslavách se šetřit nebudu, titul se musí oslavit pořádně,“ ohlásil nejlepší karlovarský bek v letošních vyřazovacích bojích. „Byli jsme o rok zkušenější a věděli, co nás čeká. Zápasy jsme zvládli skvěle a můžeme zaslouženě říkat, že jsme mistři!“ uculoval se šťastný Němec, kterého také potěšilo, že dosluhující zimní stadión byl opatřen zlatým puncem. „S plechovkou jsme se chtěli rozloučit ve velkém stylu. Obrat v zápasu jen dokazuje, jak moc jsme chtěli,“ dodal. „Příští rok se budeme těšit do nové haly.“

Reklama

Související témata: