Hlavní obsah

Přestup do Brna se upekl beze mě, divil se exvítkovický Krstev

LIBEREC

Stal se novou posilou obranných řad Brna a ani o tom nevěděl. Reprezentační zadák Angel Krstev již nebude v příští sezóně oblékat dres Vítkovic, ale nováčka hokejové extraligy. „Z Vítkovic mi volali, že mě prodali a Kometa převzala mou smlouvu,“ řekl Krstev na úterním srazu národního mužstva v Liberci.

Článek

„Upeklo se to beze mě,“ divil se Krstev. „Určitě jsou kluby, které mám raději a do kterých bych chtěl spíš, než do některých jiných,“ svěřil se. „Beru to ale profesionálně a budu se snažit odvádět za Kometu nejlepší výkony a vyhrávat,“ vzkázal fanouškům z moravské metropole.

Ve Vítkovicích došlo ke snižování platů, což může být jeden z důvodů, proč zkušený bek putoval z týmu Aloise Hadamczika pryč. „O žádných částkách se mnou nemluvili, ale stejně bych na nějaké snižování platu nepřistoupil, možná z toho mohl můj přestup vyplynout,“ připustil na rovinu osmadvacetiletý obránce.

O dvě hodiny blíže domů

„Bude to mít svá pozitiva i negativa. Uvidíme časem, jak se angažmá v Brně vyvrbí,“ řekl Krstev, jenž byl na začátku letošní sezóny vyměněn do Vítkovic z Liberce, v extralize začínal v dresu Slavie. „Koukám na to tak, že to mám o dvě hodiny blíž domů,“ usmál se. „Negativní je na tom další stěhování,“ dodal hokejista s bulharskými předky.

V Brně se může Krstev těšit na bouřlivé publikum a ambiciózní cíl postoupit v premiérové sezóně do play-off. „Určitě se těším na diváky. Každý člověk vnímal, co se v Brně během play-off první ligy dělo,“ všiml si. „Lidi byli pobláznění a doufám, že atmosféra a euforie vydrží. Hlavně, aby se nám dařilo a diváckou euforii jsme podpořili,“ přeje si Krstev, jenž se v Brně setká s koučem Vladimírem Kýhosem, pod nímž hrál v sezóně 2000/01 za Chomutov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články