Hlavní obsah

Další návrat Dominátora? Hašek tvrdí, že nic nepodepsal

PRAHA

Dominik Hašek bude opět chytat a to dokonce v české extralize, takové zprávy se v pátek odpoledne objevily v českých médiích. Podle nich se legendární gólman ve svých 44 letech na rok upsal Pardubicím, kde před lety odstartoval svou slavnou kariéru ošperkovanou olympijským zlatem a dvěma Stanley Cupy. Ve východočeském klubu však nikdo šokující informaci nepotvrdil a spekulace nakonec utnul sám Hašek.

Článek

"Nevím, proč tohle vzniklo. Já nic a s nikým nic nepodepisoval," komentoval v rozhovoru pro server Sportreport.cz Dominik Hašek zvěsti, které o jeho návratu do Pardubic jako první začal šířit iDnes.cz. "Dokončení práce pro Síň slávy českého hokeje je pro mě v příštích týdnech nejdůležitější věc. Pokud udělám nějaké rozhodnutí, tak až to dokončím," dodal.

Okolo Haškova návratu do mateřského klubu panovala hradba mlčení i v Pardubicích. Generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý nezvedal telefon a  jeho asistentka Petra Skokanová Sport.cz pouze sdělila, že nemá oprávnění se k této otázce vyjadřovat. A vyjádření odmítl i předseda představenstva klubu Ondřej Heřman, jenž je na dovolené v zámoří.

Komunikovat byl ochoten pouze vedoucí mužstva a někdejší hráčská legenda Pardubic Bohuslav Štastný, jehož ale informace o příchodu Haška evidentně zaskočila. "O tom nic nevím a nikdy o tom v klubu nepadla ani zmínka. Opravdu netuším, co si o tom mám myslet," řekl Sport.cz.

Spekulace o Haškově návratu k hokeji se objevily již několikrát, naposledy v březnu. Pětinásobný držitel Zlaté hokejky pro nejlepšího domácího hokejistu chytal naposledy v sezóně 2007/08 za Detroit. Po druhém triumfu ve Stanley Cupu uvedl, že v NHL už chytat nebude a jisté je i to, že brankářskou výstroj neoblékne v sezóně 2008/09. Nechal si tak otevřená zadní vrátka pro případný návrat.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice