Hlavní obsah

Kádr Komety je téměř kompletní, hledá se ještě centr

BRNO/PRAHA

Vedení extraligového nováčka z Brna hlásí skoro kompletní soupisku pro nadcházející ročník. V mužstvu Komety zůstalo z prvoligové sezóny třináct hráčů včele s brankářem Hylákem, obráncem Kántorem a útočníků Puchera s Brabencem. "Máme dvanáct útočníků a osm beků, hledáme ještě jednoho centra," prozradil na oficiálním webu sportovní manažer Jaroslav Medlík.

Foto: Michal Eger/www.hc-kometa.cz

Radost hokejistů Komety Brno

Článek

Z prvoligového týmu Komety zůstávají na soupisce gólman Alexandr Hylák, obránci Tomáš Houdek, Robert Kántor, Jaroslav Koma, Pavel Zubíček, Aleš Křetínský, Michal Kempný a útočníci Peter Pucher, Kamil Brabenec, Radek Dlouhý, Roman Vondráček, Lubomír Korhoň a Tomáš Klimt. K nim se přidají již dříve avizované posily ze Znojma brankář Jiří Trvaj, útočníci Pavel Selingr, Roman Erat, Radek Procházka, Václav Meidl, Jaroslav Svoboda a Jiří Dopita, obránci Angel Krstev z Vítkovic s Pavlem Mojžíšem ze Zlína.

"Když uvážíme, kolik kvalitních hráčů máme na hostování, není třeba držet pět formací," řekl na oficiálních stránkách šéf brněnského klubu Libor Zábranský. Na hostování z Brna na farmu do Znojma odešli obránce Tomáš Protivný, a útočníci Přemysl Sedlák, Pavel Staněk a Peter Sojčík.

Směr Olomouc nabrali zadák Alexandr Lhotský, Jan Mikel, forvardi Michal Černý, Petr Haluza a Martin Zábranský. Nové působiště hledá vedení Brna pro beka Jiřího Davida, u kterého se rozhoduje, zda zamíří do týmu Orlů či do Olomouce. S obránci Lubomírem Štachem a Martinem Rýglem, jejichž práva převzalo Brno od Znojma jako součástí licence, se generalita jihomoravského klubu rozloučila, druhý jmenovaný podle oficiálních stránek Komety projevil zájem vrátit se do Liberce.

Jedná se také o dalším působení brankáře Luboše Horčičky. "Hledáme pro něj hostování, abychom si ho v případě potřeby mohli stáhnout zpět," vysvětlil sportovní manažer Komety Medlík. V Brně nebudou dále pokračovat a hledají si nové angažmá jinde bývalý kapitán týmu Miroslav Barus, útočníci Róbert Liščák, Ivan Padělek, Milan Kostourek a Petr Polodna, o nehož projevil zájem Chomutov.

Před zahájením přípravy řeší vedení klubu vzhledem k rekonstrukci haly Rondo, kde bude hrát v létě domácí zápasy. "Jednáme s Blanskem, Prostějovem, Břeclaví, Hodonínem a Znojmem," vysvětlil Zábranský. "Jsou to jediné naše možnosti, pozitivní na tom je, že budeme klub propagovat v celém jihomoravském kraji, což se shoduje s naší vizí," dodal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice