Hlavní obsah

Těším se na báječnou plzeňskou atmosféru, hlásí nový kouč Jelínek

PLZEŇ/PRAHA

Vedení hokejistů extraligové Plzně vyřešilo klíčový post hlavního trenéra, když v úterý podepsalo jednoletou smlouvu s Marianem Jelínkem. Bývalý asistent Sparty tak vystřídal na lavičce Západočechů Pavla Hynka, jenž se naopak dohodl na koučovaní holešovického celku. "Do Plzně se moc těším, bylo to vždy hokejové město, je zde báječná kulisa," nechal se slyšet Jelínek.

Článek

"Již před několika týdny mě kontaktoval Martin Straka, zda bych měl zájem. Velmi mě to potěšilo. Ve Spartě jsem byl už pět let," řekl Jelínek pro oficiální stránky plzeňského klubu. "S Martinem jsme se domluvili, že pokud v klubu zůstane, budeme dál jednat. Hovořili jsme spolu teď v neděli a včera jsem již byl v Plzni a dohodli jsme poslední detaily," prozradil průběh námluv se západočeským klubem.

Poražený semifinalista letošního extraligového ročníku tak má nástupce za Pavla Hynka, jenž se dohodl naopak na angažmá v pražské Spartě. "Nabídky si velmi vážím," svěřil se Jelínek, ale o cílech pro nadcházející ročník se zdráhal mluvit. "Je to předčasné, vše ještě budeme řešit s vedením. Ale chci pracovat na sto procent a do každého zápasu jít naplno a zvítězit," ubezpečil fanoušky.

Asistenti zůstávají

"Už příští týden se setkám s asistenty i realizačním týmem a domluvíme se na dalším postupu ohledně přípravy a dalších organizačních věcech," vysvětlil s tím, že dosavadní asistenti Razým s Pejcharem v mužstvu zůstanou. "Hovořil jsem o Plzni s Pavlem Hynkem a ten mi dal na Milana ty nejlepší reference," řekl Jelínek. "Než si vybírat z pěti jmen, rozhodl jsem se pro Milana, který tým i prostředí zná," přidal pětačtyřicetiletý kouč.

Pro bývalého osobního trenéra Jaromíra Jágra půjde o první angažmá na pozici hlavního kouče u seniorského týmu. "Přiznám se, že báječná atmosféra byla tím prvním, co mě ve spojitosti s Plzní napadlo," řekl s úsměvem. "Když jsem působil ve Spartě, zápasy v Plzní byly vždycky hodně bouřlivé a emotivní," vzpomněl si. "Plzeňského publika si vážím, atmosféra je každý zápas výborná a diváci hokejem žijí," těší se Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice