Hlavní obsah

Plzeňská teplárenská by mohla být generálním sponzorem

PLZEŇ

Společnost Plzeňská teplárenská by se mohla stát generálním sponzorem plzeňského extraligového hokejového klubu, pokud se s ním dohodne na vzájemně přijatelných podmínkách. Město Plzeň, které je jediným akcionářem teplárny, dovolilo firmě zahájit jednání. Schválili to ve čtvrtek radní, o případných podmínkách a částce se bude s klubem domlouvat vedení firmy. Novinářům to řekl primátor Pavel Rödl (ODS).

Článek

Klub, který přišel o dosavadního generálního partnera společnost Lasselsberger, oslovil podle Rödla město. Radnice ale v současné ekonomické krizi, kdy sama očekává propad příjmů, nemůže dávat další milióny do hokeje. Peníze by musela vzít z jiných rozpočtových kapitol.

Peníze, které by případně firma klubu poskytla, by neměly jít z dividend odváděných městu, míní radní. Měly by to být peníze na reklamu. Podle náměstka primátora Petra Náhlíka nyní Plzeňská teplárenská dává ročně na sponzoring asi deset miliónů korun, podporuje mimo jiné i hokej.

Sama Plzeň ročně platí v průměru 12 miliónů korun na provozní náklady hokejového stadionu, za poslední tři roky dalo město dalších 20 miliónů na stavební investice. Postupná rekonstrukce a zastřešení druhé ledové plochy předtím přišly město na téměř 200 miliónů korun.

Setkání budou pokračovat

Ředitel Plzeňské teplárenské Tomáš Drápela s hokejovým klubem už jednal a v setkáních by měl pokračovat i v příštím týdnu. ČTK řekl, že podmínky reklamní smlouvy a případná finanční částka bude ještě předmětem jednání.

Veškeré případné dohody bude muset ještě schválit rada města jakožto valná hromada společnosti. Hokejový klub podle obchodního ředitele Bohuslava Ebermanna jedná o smlouvách s různými partnery, menšími i většími, a sepisují se smlouvy na další rok. "Podrobnosti o jednání s Plzeňskou teplárenskou neznám, na jednání jsme osobně nebyl," uvedl.

O částce, na kterou by generální podpora extraligového týmu přišla, vedení radnice nehovoří. Podle některých neoficiálních zdrojů by to mělo být kolem 15 až 20 miliónů ročně. Zatím také není jasné, zda by se Plzeňská teplárenská stala generálním partnerem na rok, nebo na delší dobu. Podle Rödla má vůli pomoci hokeji i další velká plzeňská firma.

Reklama