Hlavní obsah

Dominik Hašek se před extraligou předvede ve Švýcarsku

PRAHA

Než budou moci jeho návrat do branky ocenit čeští hokejoví fanoušci v domácí extralize, představí se slavný gólman Dominik Hašek v zahraničí. Společně s Pardubicemi absolvuje v srpnu mezinárodně obsazený turnaj ve Švýcarsku. Kromě domácích týmů by se v případě dobrých výsledků mohl tým Moelleru potkat i s ruským Magnitogorskem, kde hrají Jan Marek a Tomáš Rolinek.

Článek

Turnaje Hockeyades ve švýcarském Vallé de Joux se Pardubice zúčastnily už před čtyřmi lety, loni se jej mimojiné zúčastnil Litvínov. "Hledali jsme přípravu s kvalitnějšími týmy než jen v Tipsport Cupu a proto jsme oslovili organizátory turnaje. Vždy jsme tam měli výborné podmínky,“ prohlásil na oficiálních stránkách HC Moeller Pardubice generální manažer klubu Zbyněk Kusý.

Zvažovanou variantou bylo i zopakování loňské účasti na turnaji v Bratislavě, jenže stadion místního Slovanu je nyní v rekonstrukci pro potřeby mistrovství světa 2011 a tak se turnaj letos nekoná. Východočeši měli nabídku hrát i jiné turnaje ve Švýcarsku a Německu, nakonec ale dali přednost malebnému údolí ve Vallé de Joux vzdálenému asi 50 kilometrů severně od Ženevy.

Tam startuje celkem šest mužstev ve dvou skupinách. Pardubice jsou společně s domácími celky Ambri Piotta a Fribourgem v jedné, druhou pak tvoří Magnitogorsk a švýcarské kluby Lausanne a Servette Ženeva. Podle výsledků s prvními dvěma celky se pak český zástupce utká s dalším mužstvem z druhé skupiny.

„Pocestujeme do Švýcarska z důvodu kvalitní přípravy s dobrými soupeři. Švýcarský hokej je u nás dost podceňovaný, ale je mimořádně organizovaný, tvrdý a hraje se tam s velkým nasazením. I účast jednoho z nejlepších ruských klubů bude zpestřením turnaje,“ dodal Kusý.

Program Pardubic na turnaji Hockeyades ve Vallé de Joux:
13. srpnaPardubice - Ambri-Piotta
14. srpnaPardubice - Fribourg
15. srpnazápas o konečné umístění

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice