Hlavní obsah

Murín měsíc mimo hru

ZLÍN

Zhruba měsíc si bude muset odpočinout od hokeje zlínský brankář Igor Murín. Dnešní podrobné vyšetření kolena, které si slovenský gólman poranil v pátečním prvním utkání proti Českým Budějovicím, odhalilo poškození menisku a v úterý čeká Murína artroskopický zákrok.

Článek

"Ke zranění došlo už v přípravném zápase v Trenčíně. Protihráč mi přisedl nohu a koleno oteklo. Potom mi z něj doktoři tahali vodu a krev. Proto jsem vynechal generálku na extraligu v Prostějově," uvedl Murín, jenž po letním příchodu do Zlína nezažívá v novém prostředí dobré časy.

Hned v úvodním duelu Českého poháru proti Opavě si při prvním zákroku natáhl tříslo a musel dlouho odpočívat. Proto v přípravě odchytal jen dva celé zápasy. "Mám prostě smůlu, sotva jsem doléčil tříslo, zranil jsem se znovu," kroutil hlavou třicetiletý brankář.

Operace problémy nevyřešila

S meniskem měl problémy už v minulé sezoně, kterou strávil v Dukle Trenčín. Proto po skončení slovenské extraligy podstoupil operaci. "Byla to stejná noha. Jenže tehdy mi dělali artroskopii vnitřního menisku, teď mám poraněný vnější," řekl rozmrzele Murín.

Pozici zlínské jedničky zaujal Martin Altrichter, který přišel do Zlína na krátké hostování do konce září. Generální manažer Zdeněk Venera potvrdil, že klub bude jednat o prodloužení Altrichtrova angažmá. "Máme na něj opci do konce sezony. Věřím, že se s Chomutovem, kterému patří, domluvíme," podotkl Venera.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice