Hlavní obsah

Kometa Brno začala přípravu na novou sezónu

BRNO

Už v sobotu skončila hokejistům extraligového nováčka Komety Brno dovolená, kterou od neděle vystřídala příprava na novou sezónu. První den ale čekala na hráče ještě pohodová atmosféra. Nejdříve si převzali výstroj a od 18:15 měli k dispozici na 75 minut ledovou plochu v hokejové hale za Lužánkami.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Na skříňce v šatně si hoví maskot hráčů Komety Brno

Článek

S výjimkou brankáře Jiřího Trvaje a útočníka Jiřího Dopity, kteří se zapojí do přípravy až v pondělí, měli trenéři Vladimír Kýhos a Václav Baďouček k dispozici kompletní tým.

"První trénink byl dobrovolný. Spíše byl určen k tomu, aby si hráči vyzkoušeli výstroj a brusle. Naplno začneme trénovat až v pondělí dopoledne. První skupina vyrazí na led už v 9:15," řekl asistent trenéra Baďouček.

Přebírání výstroje mělo až na některé maličkosti při výměně velikostí hladký průběh. Na první volný trénink se přišla podívat necelá stovka příznivců Komety.

Kántor se těšil na spoluhráče

"V tomto letním počasí bych si dovedl představit něco jiného než bruslení. I když do zahájení extraligy ještě zbývá dost času, je nutné se na soutěž dokonale připravit. Po dovolené jsem se už těšil hlavně na setkání se spoluhráči v šatně," poznamenal obránce Robert Kántor.

Útočník Kamil Brabenec přiznal, že se už na led těšil. "Hlavně proto, že už skončila letní dřina a nyní se budeme věnovat opět hokeji. A motivaci na letošní extraligovou sezonu máme velkou, chtěli bychom se dostat do play off," uvedl Brabenec.

Hokejisté Komety se budou vzhledem k rekonstrukci haly Rondo připravovat pouze v tréninkové hale za Lužánkami. Prostředí v Rondu si Kometa vyzkouší až v generálce na extraligu v pátek 4. září, kdy se střetne s Trenčínem.

V přípravě sehraje Kometa jedenáct zápasů, první z nich je na programu 28. července v Olomouci. Místo domácího prostředí se Brňané představí v Hodoníně, Prostějově, Břeclavi a Blansku.

Program přípravných zápasů:
28. července: Olomouoc - Kometa Brno,
31. července: Skalica - Kometa Brno (17:00)
4. srpna: Znojmo - Kometa Brno (17,30, Tipsport Cup),
7. srpna: Kometa Brno - Skalica (17:00, Hodonín),
11. srpna: Kometa Brno - Zlín (18:00, Tipsport Cup, Prostějov),
13. srpna: Vítkovice - Kometa Brno (Tipsport Cup),
16. srpna: Kometa Brno - Vídeň (17:00, Břeclav),
18. srpna: Kometa Brno - Třinec (18:00, Blansko),
21. srpna: Vídeň - Kometa Brno (18:00),
28. srpna: Trenčín - Kometa Brno,
4. září: Kometa Brno - Trenčín (18:00, hala Rondo).

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice