Hlavní obsah

Sparta zahájila přípravu v hvězdné sestavě, nechyběli Hlaváč či Hlinka

PRAHA

Nabitý kádr pražské Sparty poprvé před nadcházející sezónou okusil led Tesla arény. Pod vedením nového trenéra Pavla Hynka se na holešovickém stadiónu představila útočná esa jako Martin Ručinský, David Výborný, Petr Ton, Michal Broš, Ondřej Kratěna, Jaroslav Hlinka, Jan Hlaváč či hráč Magnitogorsku Jan Marek, jenž se s týmem připravuje před odletem do Ruska.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenéři Pavel Hynek a František Výborný (vpravo) v holešovické Tesla Areně, kde se hokejisté Sparty začali připravovat na nadcházející extraligovou sezónu.

Článek

Úvodní trénink loňského neúspěšného semifinalisty O2 extraligy byl rozdělen na dvě části kvůli úpravě ledu. "Ve druhé části byl led lepší, ze začátku byl trénink trochu syrový," přiznal Pavel Hynek, jenž do Sparty zamířil z Plzně a na postu hlavního kouče vystřídal Františka Výborného.

"Od úterý budeme trénovat dvoufázově plus posilovna," prozradil nový kouč, jenž mohl s potěšením sledovat, jak se po ledě prohánějí Ručinský, Výborný, Broš, Kratěna, Ton, Hlinka, Hlaváč či explzeňští brankář Chábera a obránce Hudec. Na zkoušku do 11. srpna bude v týmu působit také slovenský zadák Dušan Devečka, který v minulých letech oblékal dres Slovanu Bratislava.

Jan Hlaváč (vlevo) v holešovické Tesla Areně, kde se hokejisté Sparty začali připravovat na nadcházející extraligovou sezónu.foto: ČTK/René Volfík

S Hlinkou a Hlaváčem se dolaďují detaily

Ve vzduchu visí smlouva s Hlinkou a Hlaváčem. "Dolaďujeme s nimi dohodu a byli bychom rádi, kdybychom se domluvili," potvrdil Hynek. "Jsem rád, že podepsal Honza Hanzlík, ale sháníme ještě jednoho beka," pokračoval. "Dnes nás bylo na ledě víc než o letní přípravě," řekl s úsměvem Hynek.

Svěže působil na ledě rovněž Ručinský, pro kterého to nebyl před nadcházejím ročníkem první kontakt s ledem. "Martin chodil na led už v létě během přípravy k Frantovi Kučerovi do Letňan, měl z toho dobrý pocit, takže doufám, že vydrží během celé sezóny," přál si Hynek. "Příliš jsem se na něj dnes nesoustředil, na ledě bylo tolik hráčů, že nevíte, kam se dřív podívat," dodal.

Martin Ručinský v holešovické Tesla Areně, kde se hokejisté Sparty začali připravovat na nadcházející extraligovou sezónu.foto: ČTK/René Volfík

Ručinský měl dlouhodobě problémy s kyčlí a s novým trenérem se o svém zdravotním stavu bavil již před začátkem přípavy. Hynek věří, že osmatřicetiletý forvard nebude potřebovat žádné úlevy. "Bude záležet, jak se jeho stav projeví v zátěži, nyní se cítí výborně," řekl Hynek. Litvínovský rodák se i přes předchozí příslib po tréninku mezi novináře nedostavil a svůj zdravotní stav nekomentoval.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice