Hlavní obsah

Pardubičtí vyjeli poprvé na led včetně navrátilce Haška

PARDUBICE

Hokejistům Pardubic začala v pondělí část letní přípravy, v níž poprvé vyjeli na ledovou plochu. Trénink ozvláštnila účast brankářské legendy Dominika Haška, který v dresu Pardubic naposledy chytal při výluce NHL v sezóně 1994/95. Tréninkové jednotky se zatím odvíjely ke spokojenosti trenérů.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Brankář Pardubic Dominik Hašek na tréninku

Článek

"Letos jsme do přípravy zařadili hodně nových prvků, přišel kondiční trenér Ivan Svědík, který se významně podílel na té letní přípravě. Myslím, že přípravu můžeme hodnotit pozitivně, proběhla podle našich představ a bez nějakých zádrhelů včetně soustředění ve Vysokých Tatrách," řekl kouč Václav Sýkora.

Nové prvky v přípravě by měly mít dlouhodobější efekt. "Může to být otázka několika sezon, kdy se to na těch hráčích projeví, ale my jsme s tím vlastně začali již loni a během přípravy na ledě. Takže hlavně hráči, kteří měli zdravotní problémy nebo byli po zranění a potřebovali se dostat do kondice, většinu těchto cvičení již prováděli a myslím, že se to výrazně projevilo," pochvaloval si Sýkora.

Jeho svěřence nyní čeká v návaznosti na suchou přípravu další perné období. "Bude hodně dvoufázových tréninků, kombinace ledu i suché přípravy a posilovny, takže co se týká objemu, tak je toho ještě hodně," uvedl pardubický kouč, který má k dispozici nového asistenta Jana Votrubu.

Sérii přípravných zápasů zahájí Východočeši ve čtvrtek 30. července duelem proti Kladnu, v němž by se Hašek mohl poprvé postavit do branky. Kromě Tipsport Cupu, kde tým narazí postupně na Vrchlabí, Jihlavu, pražskou Slavii a Kladno, se Sýkorovi svěřenci představí také na turnaji Hockeyades ve švýcarském Vallée de Joux. Soupeři jim budou Ambri a Fribourg. Posledním přípravným utkáním by měl být souboj s Českými Budějovicemi 3. září.

Program přípravných zápasů:
čtvrtek 30. července: Pardubice - Kladno (17:30),
čtvrtek 6. srpna: Vrchlabí - Pardubice (Tipsport Cup),
pátek 7. srpna: Pardubice - Jihlava (18:00, Tipsport Cup),
pondělí 10. srpna: Pardubice - Slavia (18:00, Tipsport Cup),
čtvrtek 13. srpna: Ambri - Pardubice (18:00, Hockeyades ve Vallée de Joux),
pátek 14. srpna: Fribourg - Pardubice (20:30, Hockeyades ve Vallée de Joux),
pátek 21. srpna: Kladno - Pardubice (Tipsport Cup),
čtvrtek 27. srpna: Slavia - Pardubice,
čtvrtek 3. září: Pardubice - České Budějovice.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice