Hlavní obsah

Dopitu zatím předčí mladíci

KLADNO

Trenér hokejových Pardubic Miloš Říha je s momentální formou svých svěřenců spokojen. V rozhovoru pro deník Právo si pochvaluje sehranost útoku mladíků, který se prosadil i do reprezentace a obhajuje pomalý rozjezd Jiřího Dopity. Zároveň mluví o zármutku ze smrti Pavla Kábrta, pardubického odchovance.

Foto: ČTK

Pardubickým hokejistům se zatím daří

Článek

Pardubicím, mužstvu označovaném za černého koně hokejové extraligy, se zatím daří. Finalista posledního ročníku soutěže je momentálně na pátém místě a jeho výkony táhne především řada Koukal-Kolář-Průcha. "Na mladících je znát sehranost i ohromná chuť do hry," říká trenér týmu Miloš Říha, jenž však stále hledá ideální složení formací.

I proto byl dnes poslán na hostování do Plzně David Pospíšil, který jaksi nezapadal do herní koncepce mužstva. Naopak velké nároky jsou kladeny na hvězdu Jiřího Dopity, který se ale teprve dává dohromady a po pauze se v extralize zase teprve rozkoukává. "Od Dopity všichni moc očekávají a on sám hodně chce, ale není pro něj snadné adaptovat se na náš styl," líčil Říha.

Trenér Východočechů mužstvu před zápasem raději tajil Kábrtovo úmrtí, které zahýbalo dnešním hokejovým děním. "Nechtěli jsme narušit koncentraci kluků, řada z nich s Pavlem hrála v jednom týmu a dodnes se s ním stýkala, vždyť byl z Pardubic. Na mne dělal dojem bezproblémového kluka, ale možná měl starosti, o nichž nikdo netušil. Až po utkání v šatně jsme řekli o jeho tragickém osudu a hráči tam seděli několik minut dost vyděšeně," dodal Říha.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice