Hlavní obsah

Pardubice s Haškem v brance porazily Ženevu 3:1

PRAHA

Hokejisté Pardubic s Dominikem Haškem v brance zdolali v závěrečném utkání o konečné umístění na turnaji Hockeyades ve švýcarském Le Sentier Servette Ženeva 3:1 a skončili třetí. Východočechy, kteří předtím porazili Ambri-Piottu 6:1 a prohráli s Fribourgem 2:6, čeká další utkání po návratu domů v pátek, kdy v rámci Tisport Cupu zavítají do Kladna.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Pardubic Dominik Hašek

Článek

Pardubičtí museli po první třetině dohánět ztrátu, protože Haška překonal ve 12. minutě Conz. Čtyřiačtyřicetiletý gólman ale už do konce utkání neinkasoval a jeho spoluhráči postupně stav otočili. Do poloviny zápasu skórovali obránci Drtina a Havíř, při power play Ženevy pak 44 vteřin před koncem pojistil výhru Cetkovský.

České Budějovice zdolaly v přípravě Salcburk 3:2

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v dnešním přípravném utkání Salcburk 3:2. Mountfield sice ještě 95 vteřin před koncem prohrával 1:2, ale díky trefám Petra Sailera a Tomáše Vaka strhl výhru na svou stranu. Další přípravný zápas čeká Jihočechy v úterý v Mladé Boleslavi.

Salcburk předváděl důrazný hokej, což Jihočechům moc nesedělo. Do zápasu vstoupili aktivněji domácí a v první přesilovce zápasu je dostal do vedení přesnou střelou obránce Gřegořek. Rakušané ještě v první třetině dokázali vyrovnat po střele Fischera. Po změně stran neproměnil Welser trestné střílení, ale hosté se přece jen radovali. Důraz v brankovišti předvedl Wilson.

Na druhé straně byl blízko gólu Vak, jenž trefil tyčku. Úvod třetího dějství přinesl další neuznaný gól hostí. Regierovi ho rozhodčí upřeli kvůli postavení v brankovišti. Mountfield však předvedl parádní závěr a góly Sailera a Vaka v posledních dvou minutách skóre otočil.

Plzeň porazila v Drážďanech domácí tým 5:0

Hokejisté Plzně po páteční výhře nad Wolfsburgem 4:2 porazili v sobotu na Clean Rohr Cupu domácí druholigové Drážďany vysoko 5:0 a mají nakročeno k celkovému vítězství na turnaji. V neděli mohou Západočeši potvrdit triumf, pokud uhrají alespoň remízu proti Eisbären Berlín.

Plzeň vedla od osmé minutě po gólu Kanaďana O´Briena a ještě v první třetině zvýšil další obránce Dresler. Těsně po polovině utkání upravil na 3:0 osmnáctiletý útočník Stránský. V závěru zápasu ještě navýšili skóre Vlasák a další devatenáctiletý forvard Pitule.

Třinec obsadil na Rona Cupu třetí místo, Zlín byl poslední

Hokejisté Třince porazili ve svém závěrečném utkání na turnaji Rona Cup v Trenčíně 6:3 Skalici a obsadili třetí místo. Druhý český tým Zlín prohrál 5:6 s domácí Duklou a skončil poslední šestý. Turnaj vyhrály slovenské mistrovské Košice.

Třinečtí Oceláři vstřelili v každé třetině dva góly a Rona Cup zakončili s bilancí dvou výher a jedné porážky. Po dvou brankách zaznamenali Kanko a Tomas, trefili se i Steber a Ostřížek. O třetí prohře Zlína rozhodla až závěrečná třetina, v níž inkasoval branku z trestného střílení a další dvě v oslabení. Rozhodující gól vstřelil 16 sekund před koncem domácí Filo.

Turnaj Hockeyades v Le Sentier (Švýcarsko):
Moeller Pardubice - Servette Ženeva 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Drtina (Havíř, Rákos), 28. Havíř (Mocek, Špirko), 60. Cetkovský - 12. Conz (Kolník, Gobbi). Rozhodčí: Reiber - Dumoulin, Schmidt (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 1000.
Přípravné utkání:
Mountfield České Budějovice - Red Bull Salcburk 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Gřegořek (Červený), 59. Sailer (Melichar, Ptáček), 60. Vak (Veselý) - 13. Fischer (Ulmer, Lunch), 28. Wilson (Koch). Rozhodčí: Ondřej - Kostka, Jindra. Vyloučení 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 1000.
Clean Rohr Cup v Drážďanech:
Drážďany Eislöwen - Plzeň 1929 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. O´Brien (Stránský), 15. Dresler (Lev), 31. Stránský (Dobrovolný), 54. Vlasák (Modrý, Straka), 56. Pitule (Lev, Heřman). Rozhodčí: Vozar - Ansorg, Noeller. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 512.
Rona Cup v Trenčíně:
Dukla Trenčín - PSG Zlín 6:5 (2:3, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Radulay (Valčák, Troliga), 19. Paroulek (Valčák), 31. Filo (Sedlák, Kudelka), 45. Tybor, 50. Radulay (Paroulek, Valčák), 60. Filo (Balga, Mikuš) - 13. Balán (Linhart, Čech), 15. Vlach (Kubiš, Sivák), 18. Balán, 36. Kohler (Dúras), 59. Sivák (Vlach, Kubiš). Rozhodčí: Krist - Bundil, Nosek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 550.
Konečné pořadí turnaje: 1. Košice, 2. Trenčín, 3. Třinec, 4. Skalica, 5. Zvolen, 6. Zlín.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice