Hlavní obsah

Pardubice mají Haška a navrátilce Sýkoru, vysoké cíle si však nekladou

PARDUBICE

Do Pardubic se před blížící se sezónou hokejové extraligy vrátily dvě klubové ikony - brankář Dominik Hašek a útočník Petr Sýkora. Východočeši, kteří do soutěže vstoupí pod novým názvem HC Eaton Pardubice, však na úterní tiskové konferenci žádné vysoké cíle nevyhlásili. Prioritou je postup do play-off.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář hokejistů Pardubic Dominik Hašek

Článek

"V každém utkání spokojení fanoušci a vyrovnaný rozpočet," doplnil základní krédo generální manažer klubu Zbyněk Kusý. Východočeši budou v nadcházející sezóně hospodařit s rozpočtem 147 miliónů korun, což je o 20 miliónů méně než v předešlém roce.

Podle předsedy představenstva klubu Ondřeje Heřmana šestnáctimilionová úspora vznikla v položce hráčských platů. "Škrtali jsme ale i v jiných položkách, s výjimkou mládeže," uvedl Heřman.

Pardubičtí vstoupí do sezóny z mírně obměněným kádrem. Tým opustili kapitán Snopek a útočníci Ondřej, Tvrdík a Blažek. Na odchodu je i gólman Lašák, o jehož dalším angažmá však ještě není jasno. Slovenský reprezentant prý preferuje švédskou ligu.

V kolonce příchodů je největší akvizicí bezesporu příchod Haška, kterému bude "krýt záda" Martin Růžička. Trenér Václav Sýkora počítá, že čtyřiačtyřicetiletý Hašek odchytá podstatnou část soutěže, ale že zhruba ve třetině zápasů dostane šanci Růžička. Dalšími novými hráči jsou Rastislav Špirko, Václav Kočí, Martin Richter a Sýkora, který se vrací z ročního hostování ve švýcarském Davosu.

V minulých dnech Pardubice testovaly i dva americké obránce Bretta Motherwella a Antonyho Aiella, kteří ale dnes odletěli domů. "Trenéry nepřesvědčili o tom, že by měli patřit mezi první čtyři beky," uvedl manažer Kusý.

Pardubice v přípravě doposud odehrály deset zápasů, v kterých se šestkrát radovaly z výhry. "Škraloupem druhé fáze přípravy ale byly zdravotní komplikace některých hráčů. Tím byla narušena zejména herní část přípravy a v žádném utkání jsem nemohl mít k dispozici optimální sestavu. To se projevilo i na výsledcích," řekl trenér Sýkora.

Reklama

Související témata: