Hlavní obsah

S kvalitnější defenzívou myslí Kladno na vyšší příčky

KLADNO

V minulé sezóně měli hokejisté Kladna na svém kontě třetí nejvyšší počet inkasovaných branek po základní části a hra obrany působila někdy hodně zmateně. Management klubu se proto rozhodl situaci řešit a v létě přivedl do kádru čtyři zkušené beky včetně pětinásobného mistra světa Františka Kaberleho. I proto by Kladenští tentokrát neradi znovu chyběli v play-off.

Článek

"Věřím, že budeme úspěšnější než v loňské sezóně," poznamenal kouč Zdeněk Müller, jenž patří mezi vůbec nejdéle sloužící trenéry u jednoho týmu. "Liga je strašně vyrovnaná a my si dáváme postupné cíle. Nejprve se dostat do play-off a pak se uvidí," přidal se na pondělní tiskové konferenci kapitán Pavel Patera.

Oproti poslední sezóně bude mít v kabině šest nových spoluhráčů. Přišli obránci František Kaberle, Milan Toman, Petr Mudroch, a Jan Dlouhý, do útoku pak Vítězslav Bílek. Zajímavostí je, že až na Mudrocha všichni už dres Kladna v minulosti oblékali. Čtyři kola soutěže odehraje v Kladně před odchodem do Švédska Petr Tenkrát, stejný případ je obránce Ivan Majeský, jenž zůstane o tři zápasy déle.

I přes posílení kádru se Kladno potýká se složitou ekonomickou situací. Podle prezidenta klubu Jaromíra Jágra staršího chybí k naplnění rozpočtu ve výši okolo 70 miliónů korun ještě asi dvacet procent. A to ještě klub ušetří asi čtyři milióny na platech hráčů, s kterými se dohodlo na snížení o deset procent.

Ke škodě především kladenských fanoušků definitivně padly díky politickému rozhodnutí plány na výstavbu zcela nového stadionu. "Dva roky se na tom pracovalo, měli jsme už i zajištěné peníze z evropských fondů. Jenže nový hejtman kraje David Rath se nakonec postaral o to, že ty peníze čerpat nemůžeme," uvedl Černý.

Jenže projekt Asociace profesionálních klubů (APK) nařizuje účastníkům extraligy vylepšit své domovské stánky, takže starý kladenský zimák bude muset projít rozsáhlou rekonstrukcí. "Probíhají jednání s městem a máme příslib, že k ní dojde. Zahájit by se měla v dubnu 2010, zatím není jasné, zda to bude na etapy nebo vcelku," řekl Černý. Náklady by se měly pohybovat okolo 300 miliónů korun.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice