Hlavní obsah

Na tréninku bych to asi netrefil, přiznal po vítězství v Kladně Němec

KLADNO

Po první třetině to vypadalo, že hokejisté Karlových Varů dokráčejí na ledě Kladna v klidu k jednoznačné výhře. Úřadující mistr začal nový ročník O2 extraligy skvěle, když si během úvodní dvacetiminutovky vypracoval tříbrankové vedení. Nakonec se ale musel o výsledek strachovat až do konce, hráčům se ulevilo až minutu před koncem po dalekonosné ráně Ondřeje Němce do prázdné branky.

Článek

„Asi mám štěstí, protože na tréninku bych to těžko trefil,“ komentoval Ondřej Němec svou trefu přes celé kluziště. „Byla výhoda, že jsem to mohl v klidu vyhodit a nehrozilo zakázané uvolnění, protože jsme hráli oslabení,“ dodal s tím, že nástup kladenských v pěti proti třem jej i přes jejich výhodu přesilové hry nepřekvapil. „Oni neměli na co čekat. Byla minuta a půl do konce, takže museli jít do risku. Kdyby stejná situace nastala u nás, tak bysme to udělali stejně,“ tvrdil reprezentační bek.

Sestava 1. kola hokejové O2 extraligy podle Sport.cz:
Sedláček (Zlín) - Zíb (Třinec), Dobroň (Karlovy Vary) - Balej (Třinec), Burger (Vítkovice), M. Růžička (Třinec).

I přes vítězství na úvod soutěže jej mrzelo, že jeho tým nevyužil více šancí a musel se před ziskem prvních bodů nervovat. „Za stavu 3:0 jsme trochu přestali hrát, nechali jsme domácí, aby se rozjeli. Z vyhraného zápasu jsme tak udělali drama a museli to zachraňovat až v power play,“ vykládal. „Byl to takový zápas nahoru dolů, naštěstí jsme to díky Lukášovi (Mensatorovi, pozn. autora) ubránili,“ dodal útočník Petr Kumstát.

Ten měl sám několik příležitostí, jak zvýšit skóre. Při jedné z nich ve druhé třetině jej fauloval domácí obránce František Kaberle a bylo z toho trestné střílení. „Už na modré mě jednou zahákoval a to už rozhodčí zvedl ruku, a pak jsem puk ještě dojížděl a nezastavil se, bylo to jasné,“ připomněl Kumstát v rozhovoru pro Sport.cz  inkriminovaný okamžik.

Kumstát neuspěl proti Rusům a tak dal v Kladně šanci šikovnějším

Sám se ale k nájezdu nepostavil a dal přednost Melenovskému. Ještě měl totiž v živé paměti nevydařený nájezd v dresu české reprezentace během nedělního utkání s Ruskem v Karlových Varech. „Poslední nájezd jsem nedal a taky jsem neproměnil šanci v předchozím střídání, takže jsem se do toho nehrnul. Máme tady šikovnější hráče. Ale až dám nějaký gól nebo se budu cítit líp, tak si zase o nájezd řeknu a pojedu,“ ubezpečoval.

Ač úřadující mistři, dorazili Karlovarští k soupeři, který hrál v předchozím ročníku o udržení, s respektem. „Vždyť jsou tady samí kvalitní hráči. Možná až Tenkrát a Majeský odejdou, tak bude jejich síla o něco menší, ale Patera, Procházka, Kaberle, Kopřiva - to jsou samí elitní hokejisté,“ vykládal Němec, jenž se snažil po očku sledovat pětinásobného mistra světa Františka Kaberleho. „To je pan obránce a myslím, že jeho přítomnost Kladno hodně zvedne. Protože takových obránců v extralize moc není,“ myslí si.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice