Hlavní obsah

Slavia vyhrála ve Varech, Pardubice po nájezdech uspěly na Spartě

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů v pátek nepokřtili ve 2. kole O2 extraligy novou KV arénu vítězstvím, v repríze loňského finále prohráli se Slavií 1:4. Pardubice s Haškem v brance si spravily chuť z minulého kola a na Spartě vyhrály po nájezdech 3:2. Zlín zdolal doma Boleslav 3:2, Budějovice uspěly v Třinci po prodloužení 2:1, Litvínov si poradil s Brnem 5:3, Plzeň si připsala výhru 2:1 nad Kladnem a Liberec nestačil na Vítkovice 1:3.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Jiřího Vašíčka ze Slavie (vpředu) brání Jakub Čutta z Karlových Varů. Situaci sleduje gólman Západočechů Lukáš Mensator.

Článek

Přestože Vary vyhrály první třetinu zásluhou Skuhravého, ve druhé části Slavia zápas otočila a stejný gólový příděl přidala obhájci titulu v závěrečné části. Dvěma kanadskými body za branku a asistenci se blýsknul hostující útočník Roman Červenka.

I druhý duel Pardubic v novém ročníku musely rozhodnout samostatné nájezdy, tentokrát však Východočeši uspěli a na Spartě vyhráli 3:2, vítězný nájezd vsítil parádní kličkou Rastislav Špirko. Stejný hráč otevřel skóre zápasu, Pražané poté duel otočili, ale Pardubice srovnaly zásluhou Cetkovského.

Zlínští v pátek navázali na vítězství v Pardubicích a před svým publikem si poradili s Mladou Boleslaví 3:2. Berani rozhodli o třech bodech ve druhé třetině, kdy se ujali vedení zásluhou Ivana Rachůnka. Přestože prohrávali od osmé minuty po brance Pabišky, duel dokázali otočit.

Oceláři nenavázali na výkon na Slavii

Podruhé za sebou zvítězily také České Budějovice, které porazily domácí Třinec 2:1 po prodloužení. Oceláři tak nenavázali na výkon na Slavii, alespoň však vybojovali bod, neboť na 1:1 srovnal Květoň dvě minuty před koncem. Vítěznou trefu Jihočechů vsítil v 64. minutě Tomáš Kůrka a podruhé dokazuje, že jeho návrat do týmu se vedení vyplatil.

Diváci v Plzni byli svědky obratu svého týmu proti Kladnu, které porazili 2:1. Od 19. minuty sice domácí prohrávali zásluhou Šmacha, ale ve třetí dvacetiminutovce se dvakrát trefil v rozmezí jedné minuty Tomáš Vlasák a Západočeši zvládli i druhý duel v nové sezóně. Vítěznou trefu vsítil elitní plzeňský útočník z trestného střílení.

Litvínov si poradil s Brnem

Litvínovští nechali zapomenout na porážku v Budějovicích a před vlastním publikem zdolali nováčka z Brna 5:3. Severočeši udeřili ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:1, v závěrečné části přidal pojistku deset minut před koncem Jakub Černý, premiérovou trefu zaznamenal domácí obránce Jiří Šlégr. Kometa sice v závěru snížila zásluhou Vondráčka, ale na bod se ji znovu dosáhnout nepovedlo, do prázdné klece pečetil výhru Robert Reichel.

Liberec musel v pátek skousnout již druhou porážku, tentokrát si doma neporadil s Vítkovicemi a prohrál 1:3.  Gól a přihrávku zaznamenal vítkovický útočník Yorick Treille, jenž nejprve otevřel ve 30. minutě skóre a v závěru nahrával na branku Krenželoka. Dvě asistence si připsal také hostující Štefanka. Za domácí se prosadil pouze Hunkes.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA - 2. kolo:
Třinec - Č. Budějovice 1:2 PP.on-line
Branky: 58. D. Květoň - 8. Melichar, 64. Kůrka.
Zlín - Ml. Boleslav 3:2on-line
Branky: 12. Záhorovský, 21. Kohler, 25. Rachůnek - 8. Pabiška, 24. Král.
Litvínov - Brno 5:3on-line
Branky: 24. Majdan, 37. Lukeš, 40. Šlégr, 60. Reichel - 31. Brabenec, 44. Dlouhý, 55. Vondráček.
Plzeň - Kladno 2:1on-line
Branky: 47. a 48. Vlasák - 19. Šmach.
Sparta Praha - Pardubice 2:3 SN.on-line
Branky: 34. Langhammer, 45. Macholda - 15. Špirko, 45. Cetkovský, vítězný nájezd Špirko.
Karlovy Vary - Slavia Praha 1:4on-line
Branky: 6. Skuhravý - 27. Sklenář, 32. Vondrka, 44. Beránek, 47. Branda.
Liberec - Vítkovice 1:3on-line
Branka: 45. Hunkes - 30. Treille, 46. Hruška, 58. Krenželok.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice