Hlavní obsah

Litvínov má první vítězství, Brno na body stále čeká

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova se v zápase s Kometou Brno (5:3) dočkali prvního extraligového vítězství v sezóně, kdežto Kometa i po druhém kole na premiérový bodový zisk stále čeká. „Podali jsme lepší výkon než na úvod v Českých Budějovicích. Tam jsme hráli bázlivě, čehož jsme se tentokrát vyvarovali,“ shrnul duel jeden z litvínovských trenérů Jiří Kučera.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brněnský Pavel Mojžíš (vlevo) v souboji s Trávníčkem z Litvínova

Článek

„První třetina byla hodně vyrovnaná. Nakonec rozhodla druhá část, v níž jsme odskočili na 3:1. Důležité bylo, že jsme se uklidnili a jsem rád, že jsme nakonec získali tři body. V přístupu a nasazení musíme pokračovat, abychom byli v extralize konkurenceschopní,“ pravil Kučera.

Výborně si vedla mladá slovenská útočná dvojice Juraj Majdan-František Gerhát, která zařídila první gól Severočechů. A po šestnácti letech si za Litvínov zahrál v extralize navrátilec ze zahraničí Roman Vopat. Místo v sestavě nezbylo na Lukáše Rindoše. „Prostě se nevešel do užšího kádru a nejspíš bude hostovat v druholigovém Mostě,“ sdělil Kučera.

Lukeš byl u čtyř gólů

Hrdinou zápasu byl litvínovský útočník František Lukeš, který jeden gól vstřelil a připsal si i tři asistence. „Hlavně jsme hráli dobře jako tým. Nastartovala nás úvodní branka. Pak jsem jel sám na gólmana a vyšlo mi to. A ty gólové nahrávky vyplynuly ze hry,“ líčil reprezentační forvard. „Věděli jsme, že Kometa budou houževnatým soupeřem, což se potvrdilo. Řekli jsme si, že doma nesmíme prohrávat. Dařilo se celé naší lajně. Věřím, že nám forma vydrží do dalších kol,“ poznamenal Lukeš.

Pikantní bylo utkání pro brněnského trenéra Vladimíra Kýhose, který převážnou část hráčské kariéry strávil v Litvínově, kde také trénoval „áčko“ i juniory. „Myslím, že jsme nehráli špatně. Bohužel jsme udělali chyby, které soupeř potrestal. Rozhodující byl asi třetí inkasovaný gól dvanáct sekund před koncem druhé třetiny, kdy jsme nebyli schopní vyhodit puk. Oproti prvnímu zápasu s Plzní jsme se trochu zlepšili, ale stejně se vracíme s prázdnou,“ pokrčil rameny kouč Komety.

První gól Brna vstřelil Kamil Brabenec. „Dali jsme sice tři branky, ale bylo to málo platné, když jich dostaneme pět. Hlavně ty první tři obdržené góly byly hodně laciné,“ bilancoval útočník. „Litvínov měl víc štěstí. V závěru se na led dostala nervozita, bylo to dost vyhecované,“ uzavřel Brabenec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice