Hlavní obsah

Zlín - Liberec 3:4Liberce vyhrál 4:3 ve Zlíně a má první body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Nedvěd 0 : 1
12. Rachůnek 1 : 1
19. Podkonický 1 : 2
26. Víšek 1 : 3
45. Hlaváč 1 : 4
51. Rachůnek 2 : 4
59. Leška 3 : 4

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli doma 3:4 s Libercem, který si ve 3. kole extraligy připsal na své konto první body. Domácí v závěru dotahovali náskok hostů, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Článek

Liberecký trenér Kalous po předchozích dvou prohrách změnil sestavu a do prvního útoku zařadil Klimentu. Bílí Tygři šli do vedení ve 4. minutě, kdy využili rychlé přečíslení a přesnou kombinaci zakončil kapitán Petr Nedvěd. Vzápětí měli hosté výhodu první přesilové hry, neboť na trestnou lavici zamířil za podražení Kučný. Liberec se usadil v útočném pásmu, nicméně Klimenta a Nedvěd své šance nevyužili. Gólman Sedláček měl i štěstí, neboť kotouč dvakrát poskakoval vedle brankové čáry.

V závěru třetiny v oslabení unikl po křídle Důras, ale v zakončení neuspěl. Berani se však dočkali: při signalizovaném dalším prohřešku hostů ujel Kubiš a prostřelil Fikrta. V další přesilovce domácí vyrobili hrubku v obranném pásmu, puku se zmocnil Podkonický a blafákem překonal Sedláčka.

Zlín nehrál ve druhé dvacetiminutovce dobře v defenzivě a podruhé inkasoval v oslabení. Zatímco na trestné lavici byl Rýgl, domácí nevyužili početní převahu a sedm sekund před koncem přesilovky po další hrubce inkasovali. O dvoubrankový náskok Tygrů se postaral Víšek, kterému "namazal" Kučný. V 28. minutě na Fikrta jeli Leška s Rachůnkem, ale liberecký gólman obě vyložené šance zneškodnil. Nevyzrál na něj ani Kubiš.

Hosté svůj náskok zvýšili ve třetí třetině zásluhou Hlaváče. Akci opět předcházela chyba Zlína při rozehrávce a rychlý brejk zakončený gólem. Berani udělali změny v sestavě a ještě se pokusili o zvrat po úspěšné střele Rachůnka a šťastném snížení dvě minuty před koncem třetí třetiny. Leška po velkém závaru před Fikrtem propasíroval kotouč do liberecké sítě. V závěru domácí sáhli k power play, ale Liberec první výhru uhájil.

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Kubiš (Rachůnek, Leška), 51. Rachůnek (Bořuta), 59. Leška (Důras) - 4. P. Nedvěd (Podkonický, Klimenta), 19. Podkonický, 26. Víšek, 45. Hlaváč (Nedorost, Čakajík). Rozhodčí: Hradil, Husička - M. Čech, Poruba. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 4120.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, Linhart, Lučka - Rachůnek, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
Liberec: Fikrt - Čakajík, Jareš, Derner, Hunkes, Holub, J. Moravec, Rýgl - Podkonický, P. Nedvěd, Klimenta - Víšek, Blatný, Bartovič - Špaček, V. Nedorost, Hlaváč - Plodek, Dušek, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: