Hlavní obsah

Č.Budějovice - Brno 5:2Kometa nadále čeká na body, v Českých Budějovicích podlehla 2:5

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Ptáček 1 : 0
6. Vorel 1 : 1
24. Melichar 2 : 1
24. Zubíček 2 : 2
37. Gulaš 3 : 2
38. Gulaš 4 : 2
43. Melichárek 5 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté nováčka extraligy Komety Brno prohráli i v šestém kole nového ročníku nejvyšší soutěže, když podlehli na ledě Českých Budějovic 2:5. Brňané tak stále čekají na bodový zisk. Tři body za gól a dvě asistence si připsal obránce Jihočechů František Ptáček, stejný bodový příspěvek vykázal díky třem finálním přihrávkám i útočník Tomáš Kůrka.

Článek

První šanci zápasu měl při trestu Vydareného hostující Klimt, ale gólman Kovář úspěšně zareagoval. Brňané Jihočechy zmáčkli a vynutili si další přesilovku, během níž se odehrály nejpodstatnější momenty úvodního dějství. Budějovický Melichárek z trestné lavice sledoval, jak brankář Moravanů Hylák posílá kotouč přímo na hůl forčekujícího Hudce, ale přihrávku najíždějícímu Veselému překazil jeden z hostujících beků. Následně Ptáček zavezl puk do útočného pásma a střelou z úhlu od pravého mantinelu otevřel skóre.

Domácí se těšili z vedení pouhých 23 vteřin, kdy dosud smolnou brněnskou přesilovku ukončil vyrovnávací trefou z levého křídla Vorel. V útočném pásmu byli nadále aktivnější Jihočeši, gólmana Hyláka prověřil Hudec a po něm Kůrka, nebezpečná byla i bomba z hokejky Gulaše. Ani Kovář na protější straně neodpočíval, plné ruce práce měl především se střelou Komy z pravého kruhu.

V úvodu druhého dějství šli za své hříchy pykat svorně domácí Sailer a brněnský Ovčačík a při jejich nedobrovolném odpočinku se znovu střílelo do černého. Nejprve Melichar spíše žabkou než střelou od modré čáry získal Jihočechům vedení, ale za pouhých 14 vteřin odpověděl vyrovnávací ranou od modré Zubíček. Gólman Kovář nestačil reagovat, neboť letící puk nechtěně tečoval jeden z bránících hráčů.

Nepříliš pohledný hokej v další fázi utkání diváky moc nepobavil, k významnějším střeleckým pokusům se dostali pouze hostující Erat s Vondráčkem a domácí Vydarený. Budějovičtí ale v závěru třetiny ožili. Veselý trefil tyčku a potom Gulaš v rozpětí necelé minuty a půl dvakrát poslal kotouč za Hylákova záda. Nejdřív v přesilovce doklepával do odkryté branky, následně tečoval Gřegořkovu střelu od modré.

Do závěrečné třetiny vstoupili hráči Komety s evidentní snahou korigovat výsledek, ale po několik ofenzívních pokusech Brňanů znovu udeřili Budějovičtí. Kůrka našel křížným pasem na levém křídle volného Melichárka a ten pohotovým švihem zavěsil puk do levého horního růžku Hylákovy klece.

V polovině závěrečné části Moravané nepotrestali dvouminutové vyloučení Květoně a od té chvíle bylo jasné, že na první body v extralize budou čekat minimálně do příštího kola. Tři minuty před sirénou sice ještě trefili tyčku, ale to bylo z jejich strany všechno. Ve slibné pozici neskóroval v samotném závěru ani domácí Kůrka a zápas se dohrával v exhibičním tempu.

HC Mountfield České Budějovice - HC Kometa Brno 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Ptáček (Vak), 24. Melichar (Kůrka), 37. Gulaš (Ptáček, Kůrka), 38. Gulaš (Gřegořek, Ptáček), 43. Melichárek (Kůrka, Gřegořek) - 6. Vorel (Klimt), 24. Zubíček (Klimt). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4728.
České Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Vydarený, Ptáček, Gřegořek, Snopek, Melichar, Macháček - Kůrka, Mertl, Melichárek - Gulaš, Vak, Hřebejk - M. Hudec, Huml, Veselý - L. Květoň, Šimánek, Sailer - od 27. navíc Rod. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.
Kometa Brno: Hylák - Koma, Bičánek, Houdek, Zubíček, Kempný, Kántor, Mojžíš, Ovčačík - Erat, Dopita, Selingr - Vondráček, Vorel, Klimt - Svoboda, Ludvík, Brabenec - Korhoň, R. Procházka, R. Dlouhý. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice