Hlavní obsah

Kladno - Slavia 6:4Kladno díky Paterovi přestřílelo v závěru zápasu Slavii 6:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Žižka 0 : 1
9. Růžička 0 : 2
12. Kalla 1 : 2
23. Majeský 2 : 2
26. Frolík 3 : 2
32. Kolařík 3 : 3
42. Toman 4 : 3
45. Branda 4 : 4
58. Patera 5 : 4
60. Patera 6 : 4

KLADNO

Hokejisté Kladna odčinili debakl z minulého zápasu, kdy prohráli 0:7 na ledě Vítkovic, a v nedělním souboji šestého kola O2 extraligy přestříleli v dramatickém utkání pražskou Slavii 6:4. Za stavu 4:4 rozhodl v čase 57:46 domácí kapitán Pavel Patery, který v závěrečných vteřinách přidal i pojistku do prázdné branky.

Článek

Středočeši po debaklu ve Vítkovicích začali proti vicemistru extraligy velice agilně. Z náporu se však vyložená příležitost nenaskytla, i když slavistický gólman Neruda byl několikrát ve spršce střel.

Ve čtvrté minutě byl vyloučen Kaberle, Pražané nehráli přesilovku dobře, ale sekundu po návratu největší letošní posily domácích protlačil Žižka puk za záda Kopřivy. Oprávněnost gólu však nakonec musel potvrdit až videorozhodčí. Následně měli výhodu přesilové hry i Kladenští, ale hráli ji tak špatně, že přišla ukázková kombinace trojice Kadlec - Vondrka - Růžička a posledně jmenovaný se trefil podruhé.

Kladno však inkasované góly do kolen nesrazily. Další vyloučení Pražanů, tentokráte Rotha, využil již po devíti sekundách po výtečně sehrané spolupráci Patery s Kaberlem Kalla. Do konce úvodní části hry měli domácí podstatně více ze hry, ale Neruda byl nepřekonatelný a měl i štěstí, když tečovaná střela Eberleho skončila na tyči. Konstrukci branky trefil i hostující kanonýr Červenka.

Svěřenci trenéra Müllera však byli na ledě mnohem více vidět a během tří minut obrátili v úvodu druhého dějství výsledek. Nejdříve Majeského pokus proletěl hradbou těl až do sítě a následně Frolík zvrátil vývoj střetnutí. Z vedení se však Kladno radovalo jen necelých šest minut. Kolařík ujel podél mantinelu a jeho tečovaná střela skončila u pravé tyče kladenského brankáře.

Početní výhodu využilo Kladno i na začátku třetí dvacetiminutovky. Tomanova rána od modré si našla cestu mezi pěti hráči a skončila až za brankovou čarou. Pražané však znovu zmobilizovali síly a za dvě a půl minuty srovnal stav Branda.

Slavia při pobytu Diviše na trestné lavici sevřela kladenské hráče do kleští, ale střely létaly převážně vedle. Po návratu vyloučeného hráče došlo k přečíslení hostující obrany a Patera svým prvním gólem v sezoně získal Kladnu vedení, které pojistil při power play hostů.

HC Geus Okna Kladno - HC Slavia Praha 6:4 (1:2, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 12. Kalla (Patera, Kaberle), 23. Majeský (Kalla), 26. Frolík (Kalla, Diviš), 42. Toman (Majeský, Stieler), 58. Patera (Martin Procházka, Toman), 60. Patera - 6. Žižka (Vondrka, Endál), 9. V. Růžička ml. (Vondrka, Kadlec), 32. Kolařík (Branda), 45. Branda (Sklenář). Rozhodčí: Husička, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3159.
Kladno: Kopřiva - Toman, Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, J. Dlouhý - Bílek, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Čurilla, Tomajko - Diviš, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Roth, Drtina, Kolařík - P. Jelínek, Červenka, Tomica - D. Hruška, Branda, Sklenář - Endál, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, Třetina, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice