Hlavní obsah

Kometa získala premiérový bod na ledě lídra, Slavia porazila Plzeň

PRAHA

Konečně se hokejisté Komety Brno dočkali! V sedmém kole, navíc na ledě lídra extraligové tabulky Vítkovic, získali první bod. Vítkovice přesto zvítězily 2:1 po samostatných nájezdech. V repríze loňského semifinále play-off porazila Slavia Plzeň těšně 4:3. V dalších zápasech Sparta porazila Zlín 3:2 v prodloužení, Mladá Boleslav deklasovala Kladno 5:0, Karlovy Vary si poradily s Třincem 3:1. Stejným výsledkem zvítězil Liberec nad Litvínovem.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Plzeňský Radek Matějovský (uprostřed) v souboji před brankářem Slavie Stanislavem Nerudou (vlevo) se slávistickým útočníkem Vladimírem Růžičkou

Článek

Mnoho diváků očekávalo od souboje prvního s posledním týmem střelecké hody. A začátek tomu také nasvědčoval, když se už ve druhé minutě do brněnské branky trefil vítkovický Juraj Štěfanka, jenž využil přihrávku Krenželoka. Další branky se však domácí diváci nedočkali, a tak jim pořádně zatrnulo, když devět minut před koncem třetí části vyrovnal na 1:1 Jiří Dopita.

Slezanům se již nepodařilo vstřelit další branku. Zápas po šedesáti minutách skončil nerozhodně, což pro Kometu znamenalo zisk prvního bodu v této sezóně. V prodloužení gól nepadl, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. V těch byli úspěšní za domácí Ujčík, Kvapil i Burger.

Červenka zařídil Slavii výhru nad Plzní

V repríze loňského vypjatého semifinále play-off se střetli hokejisté Slavie a Plzně. Pražané v posledních dvou zápasech inkasovali dvanáct branek. Plzeň si naopak na začátku sezóny vede velmi dobře, když nebodovala pouze v jednom utkání a před zápasem figurovala na druhém místě tabulky. První branka zápasu přišla již po čtyřech minutách hry. Straka přišel ve středním pásmu o puk a situaci dva na jednoho skvěle sehráli Tomica se Sklenářem. Zakončoval druhý jmenovaný. Ještě do konce úvodní části se však Západočechům podařilo vyrovnat. Jiří Hanzlík vypálil od modré a puk skončil až za zády Nerudy.

Zápas byl vyrovnaný i v dalším průběhu. Západočechy poslal poprvé do vedení Scofield ve 23. minutě. O deset minut později však vyrovnal Doležal a dvě a půl minuty před druhou třetinou vedli opět slávisté. Trefil se Špelda. Když ve 49. minutě vyrovnal Straka, zdálo se, že každý tým urve ze zápasu alespoň jeden bod. Proti tomu byl Červenka, který tři minuty před koncem třetí části střelou z pravého kruhu prostřelil Pöpperleho a zařídil Slavii všechny body.

Vary poprvé slaví domácí výhru

Západočeši přivítali Třinec a toužili v nové KV Areně získat první domácí extraligové body. V sestavě mistrovského celku chyběl zraněný Lukáš Mensator. Třinec chtěl navázat na dvě vítězství z posledních dvou zápasů.

Jako první se do střelecké listiny zapsal po Skuhravého přihrávce Ján Mucha. Energie zvýšila svůj náskok na začátku druhé části, když Pech využil početní výhodu. O drama se třinečtí pokusili, po brance Růžičky snížili na jednobrankový rozdíl. Ještě do konce druhé části ale vrátil domácím dostatečný náskok Kumstát. Západočeši se tak po výhře 3:1 mohou poprvé radovat z bodů ve svém novém stánku.

Sparta porazila Zlín v prodloužení

Do sestavy Zlína se vrátil uzdravený Balaštík a proti Pražanům, kteří z posledních dvou zápasů vybojovali pět bodů, šli Berani do vedení. V 17. minutě se v přesilové hře střelou od modré prosadil Lukáš Galvas. Sparťanům se podařilo vyrovnat až ve druhé části. Taktéž v početní výhodě našel Broš Jaroslava Hlinku, který skóroval do odkryté klece.

Vítězství Moravanům mohl zařídit navrátilec Balaštík, který necelých pět minut před koncem třetí třetiny zužitkoval přihrávku zpoza branky od Petra Lešky. Sparta však 27 vteřin před sirénou srovnala po střele Jana Hanzlíka. V následném prodloužení o výhře Pražanů rozhodl Ondřej Kratěna, který v samostatném nájezdu překonal Sedláčka.

Severočeské derby vyhrál Liberec

V severočeském derby přivítal Liberec Litvínov. Domácí chtěli prodloužit šňůru čtyř zápasů, v nichž bodovali. A to se jim nakonec povedlo. Druhý nejhorší tým porazili Bílí tygři 3:1. Skóre otevřel Klimenta. Stav 1:0 svítil na tabuli až do poloviny třetí třetiny, v níž zvýšil Bartovič. Po Hüblově snížení uzavřel střelou do prázdné brány Blatný.

Boleslav nasázela Kladnu pět gólů

Na mladoboleslavský led přijelo Kladno povzbuzeno o vítězství nad Slavií 6:4. Byli to ale hosté, kteří ve 12. minutě poprvé v utkání kapitulovali po střele Lukáše Pabišky. Ve druhé části náskok Mladé Boleslavi zvyšoval Valdemar Jiruš. V posledním dějství se navíc trefili ještě Nouza, Bahenský a Sup a Mladá Boleslav porazila Kladno vysoko 5:0.

Hokejová O2 extraliga, 7. kolo:
Zlín - Sparta Praha 2:3 po prodl.ON-LINE
Branky: 17. Galvas, 55. Balaštík - 30. Hlinka, 60. Hanzlík, 62. Kratěna
Vítkovice - Kometa Brno 2:1 po SNON-LINE
Branka: 2. Štěfanka, roz. náj. Burger - 51. Dopita
Mladá Boleslav - Kladno 5:0ON-LINE
Branky: 12. Pabiška, 28. Jiruš, 40. Nouza, 44. Bahenský, 55. Sup
Karlovy Vary - Třinec 3:1ON-LINE
Branka: 10. Mucha, 23. Pech, 37. Kumstát - 28. Růžička
Liberec - Litvínov 3:1ON-LINE
Branky: 18. Klimenta, 49. Bartovič, 60. Blatný - 51. Hübl
Slavia Praha - Plzeň 4:3ON-LINE
Branky: 4. Sklenář, 33. Doležal, 38. Špelda, 57. Červenka  - 17. Hanzlík, 23. Scofield, 49. Straka
zápas Pardubice - České Budějovice se hraje až 17.11.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice