Hlavní obsah

Litvínov zkouší zastavit pád ke dnu

PRAHA

Pět porážek v řadě poslalo hokejisty Litvínova do nejspodnějších pater extraligové tabulky, v níž mají už jen dva body k dobru na poslední Kometu. Právě jen proti Brnu si severočeský tým připsal jedinou výhru, všechna další utkání ztratil a z posledních čtyř má i děsivé skóre 6:18. Už se řešil taky osud kouče Jaroslava Hübla, vedení klubu mu ale vyjádřilo důvěru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gólman Litvínova Jaroslav Hübl zasahuje proti střele jednoho ze slávistických hokejistů

Článek

„Sezónu jsme rozjeli špatně, ale nevnímám to tak, že bych se měl bát o místo. Spíš mě mrzí, že nehrají kluci, kteří by měli tým táhnout. Drtí nás i častá vyloučení, dostáváme pak hodně gólů v oslabení,“ míní kouč Severočechů.

„Výsledky ovlivnily psychiku, tým si přestal věřit a teď zkoušíme zastavit pád i mícháním sestavou nebo stažením hry na tři útoky. Naposledy v Liberci jsme určitě nebyli horší, doplatili však na neproměňování šancí,“ tvrdí asistent trenéra Jiří Kučera. „Náš herní projev byl aktivnější, pomáhali jsme si i víc v obraně. Potřebujeme se ještě probudit střelecky a nesmí nám už ujíždět protihráči sami na branku,“ cituje ČTK útočníka Jakuba Černého.

„Když udržíme trend zlepšení, musí to brzy přinést i bodové vyjádření,“ doufá kouč. „Potřebujeme hrát útočný, ale přitom zodpovědný hokej. Jinak budeme neustále doplácet na laciné chyby a zbytečné fauly. Výkonnost celého mužstva spočívá v každém jednotlivém hráči, a pokud rychle neotočíme nepříznivý vývoj sezóny, bude to zřejmě vyžadovat změny v kádru,“ naznačuje hrající sportovní manažer Robert Reichel.

Reklama

Související témata: