Hlavní obsah

Nový kouč Kučera chce zastavit krizi Litvínova odvážnějším hokejem

Zastavit výsledkovou krizi a začít sbírat body. S tímto předsevzetím se ujal v sobotu postu hlavního kouče litvínovských extraligových hokejistů Jiří Kučera, dosavadní asistent nyní už bývalého trenéra Jaroslava Hübl staršího.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Jiří Kučera ještě coby trenér Plzně - ilustrační fotografie

Článek

Jak jste přijal změnu v trenérském vedení Litvínova?

O tom, že Jarda Hübl rezignoval, jsem se dozvěděl po tiskovce po pátečním zápase s Mladou Boleslaví. Měli jsme schůzku s vedením klubu. Z ní vyplynulo, že jsem byl pověřen funkcí trenéra a pomáhat mi bude obránce Jiří Šlégr, který je momentálně zraněný.

Počítal jste s tím, že by trenérská rošáda mohla nastat už tak brzy po zahájení sezóny?

Trenér musí být připraven na různé věci už při podpisu smlouvy. Ale nemohli jsme jít do soutěže s obavami, jak to bude vypadat. Dopadlo to nepříjemně, z osmi kol jsme sedmkrát prohráli.

V čem vidíte příčiny tragického úvodu soutěže?

V posledních třech zápasech jsme vstřelili po jednom gólu, a to jsme hráli s Vítkovicemi i Mladou Boleslaví doma. Taková bilance je na extraligu strašně málo. S tím se nedá vyhrávat. Chybí nám herní agresivita a lepší koncovka. Litvínov byl vždycky známý tím, že produkuje útočný hokej, ale to letos zatím neplatilo.

Máte za sebou sobotní trénink s mužstvem. Jaký byl?

Zas tak velkou vědu bych z toho nedělal. Vysvětlili jsme si některé chyby a jsem rád, že se mnou byl na ledě jako trenér i Jirka Šlégr. Má obrovské hráčské zkušenosti, které chceme využít i ve prospěch týmu. Hlavně, co se týče obranné hry, která je rovněž naší slabinou.

Jak vidíte naděje na zlepšení týmu?

Musíme zapracovat na všech herních činnostech. Nesmíme hledět na soupeře kolem nás, ale musíme se soustředit sami na sebe. Potřebujeme začít vyhrávat. Nechci, aby to znělo příliš sebevědomě, ale s cílem získat tři body pojedeme v neděli do Karlových Varů. Chceme se pokusit o odvážnější a účinnější hokej, než jsme předváděli dosud. Nic jiného nám v naší nelehké situaci ani nezbývá. Kluci byli loni po základní části třetí, hráli čtvrtfinále play-off. A za půl roku přece hrát hokej úplně nezapomněli.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice